test

Počeo sastanak parlamentarne većine u Podgorici: Kompromis ili izbori

Standard

11/06/2024

18:09

Očekuje se da večeras bude odlučeno da li nastavljaju da vode grad ili će biti raspuštena skupština i zakazani vanredni lokalni izbori.

U toku je sastanak parlamentarne većine u lokalnom parlamentu kako bi se riješila kriza vlasti nastala istupanjem pet odbornika iz Pokreta Evropa sad. Tih pet odbornika traži da participiraju u vlasti i zbog neslaganja sa PES-om dvije sjednice Skupštine Glavnog grada su održane na ivici kvoruma. Svi akteri su saglasni da takvo stanje ne ide u prilog građanima i očekuje se da večeras donesu odluku da li nastavljaju da vode grad ili će biti raspuštena skupština i zakazani vanredni lokalni izbori.

Sastanku u parlamentu Grada prisusutvuju u ime PES-a Olivera Injac, Tihomir Dragaš, Vasilije Čarapić i Boris Pejović, Demokrata Danilo Šaranović i Vladimir Čađenović, Nove srpske demokratije Koča Đurišić i Radoš Zečević, Pokreta za promjene Branka Bošnjak i Mladen Jovanović, pokreta URA Luka Rakčević i Milena Vuković, Pokreta za Podgoricu Balša Špadijer, Nađa Ljiljanić i Miloš Krstović, Demokratske narodne partije Vladimir Bulatović, Prave Crne Gore Stefan Vešović i Slobodne Crne Gore Boban Radević i Vladislav Dajković, navodi Dan.

Sastanku prisustvuju predstavnici stranaka koji su potpisali koalicioni sporazum, neki od njih su tražili da do susreta dođe još polovinom maja, ali je odloženo do završetka lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici i glasanju o IBAR zakonima u Skupštini Crne Gore. Uoči sastanka pojavile su se brojne nezvanične informacije o ishodu. 

Izvor: DAN
Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: DAN

Ostavite komentar

Komentari (0)