test

Popović: Pokrenuću obnavljanje sporazuma o saradnji između Podgorice i Jerevana

Standard

22/10/2024

18:20

Nakon formiranja vlasti u Glavnom gradu, kao buduća odbornica pokrenuću pitanje obnavljanja sporazuma o saradnji između naša dva glavna grada, kazala je danas potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović tokom susreta sa Ašotom Hovakimijanom ambasadorom Jermenije.

Popović  je, tom prilikom, izrazila zahvalnost gospodinu Hovakimijanu na posjeti te podsjetila da Crna Gora i Jermenija imaju tradicionalno prijateljski odnos.

Imajući u vidu uključenost Jermenije u razvoj informacionih tehnologija, iz Skupštine su naveli da Popović je naglasila značaj obrazovanja mladih na ovom polju kao i snaženju sveukupne saradnje između dvije zemlje.

Govoreći u mogućnostima intenziviranja bilateralnih odnosa,  Popović je istakla važnost nastavka političkog dijaloga i unapređenja saradnje na nivou lokalnih vlasti, koji datiraju još od 1974 godine, kada su Titograd i Jerevan potpisali sporazum o saradnji.

,,Nakon formiranja vlasti u Glavnom gradu, kao buduća odbornica pokrenuću pitanje obnavljanja sporazuma o saradnji između naša dva glavna grada“, navela je tom prilikom Popović.

U saopštenju za medije navodi se da je ambasador Hovakimijan potvrdio da Jermenija vidi Crnu Goru kao dugogodišnjeg partnera i prijatelja te da se raduje na njenom uspješnom evropskom putu kao zemlji lideru u pregovorima sa Evropskom unijom.

Konstatujući da je povezivanje i umrežavanje lokalnih vlasti most za saradnju na državnom nivou, ambasador je iskazao potrebu zajedničkih inicijativa koje bi unaprijedile povezanost i obrazovanje mladih, kroz projekat otvaranja TUMO centra u Podgorici, koji, kako je objasnio, predstavlja novi oblik obrazovne institucije usmjerene na edukaciju mladih o značaju nauke i tehnologije u savremenom životu.

Tokom sastanka, navodi se da su sagovornici diskutovali o formiranju grupe prijateljstva sa Jermenijom i naglasili značaj njenog što skorijeg formiranja u Parlamentu Crne Gore, kako bi se bilateralni odnosi dvije zemlje intezivirali i na tom polju, što bi zaključili su, otvorilo vrata za ekonosmku i turističku saradnju koja bi pospješila razvoj privrede obje zemlje.

Izvor (naslovna fotografija):

Zdenka Popović

Ostavite komentar

Komentari (0)