test

Prva zvanična posjeta Predsjednika Crne Gore Austriji od obnove nezavisnosti

Standard

06/02/2024

08:19

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imaće zvaničnu posjetu Republici Austriji od 7. do 9. februara, na poziv predsjednika te zemlje Aleksandera Van der Belena.“Radi se o prvoj zvaničnoj posjeti predsjednika Crne Gore Republici Austriji od obnove nezavisnosti”, saopšteno je iz kabineta Milatovića.

Predsjednik Milatović će, kako se dodaje, sa suprugom Milenom Milatović, biti i počasni gost austrijskog predsjednika Van der Belena na Bečkom operskom balu, najznačajnijem kulturnom događaju u Austriji, koji okuplja veliki broj istaknutih predstavnika političkog, poslovnog, društvenog i kulturnog života iz Austrije i inostranstva.

“Tokom posjete Austriji, Predsjednik Milatović će imati niz susreta sa visokim austrijskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati na temu evropskih integracija Crne Gore, jačanja međudržavne saradnje, daljeg unapređenja bilateralnih odnosa dvije države i ekonomskih i kulturnih veza, a razmotriće i pitanja od regionalnog i međunarodnog značaja”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik će imati i odvojeni sastanak sa šefom austrijske diplomatije Aleksanderom Šalenbergom.

Predviđeno je da Predsjednik Milatović na Bečkoj diplomatskoj akademiji govori o procesu evropskih integracija.

Takođe, crnogorski predsjednik biće gost renomiranog Industrijskog udruženja (Industriellenvereinigung) gdje će razgovarati sa rukovodstvom ove organizacije i izvršnim direktorima istaknutih austrijskih kompanija na temu jačanja ekonomskih veza i saradnje Crne Gore i Austrije.

“Odlaskom u Austriju, koja je prepoznata kao zagovornik evropske perspektive Crne Gore i ostalih država Zapadnog Balkana, Predsjednik Crne Gore nastavlja niz posjeta prijestonicama Evropske unije u cilju ubrzanja evropskog puta naše zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Jakov Milatović

Ostavite komentar

Komentari (0)