test

Spajić: Od neobavezujuće Rezolucije o Srebrenici Crna Gora neće dobiti ništa

Standard

24/05/2024

13:53

Od neobavezujuće Rezolucije o Srebrenici koja je juče usvojena Crna Gora neće dobiti ništa, poručio je premijer Milojko Spajić.

Na pitanje novinara na današnjoj konferenciji šta će Crna Gora i region dobiti od usvajanja jučerašnje Rezolucije o Srebrenici, Spajić ovako odgovara.

“Crna Gora od neobavezujuće rezolucije neće dobiti, po mom mišljenju, konkretno neće niko dobiti ništa, niti će biti bilo kakve štete od toga. Suština je okrenuti se ovakvim projektima kao što je današnji, suština je da se povezujemo sa svima kako bi se bolje razumjeli”, istakao je Spajić, na konferenciji o predstavljanju nove brodske linije.

Predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio je danas bijesan zbog toga što je Crna Gora podržala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, da Srbi nikada više neće biti marginalizovani u Crnoj Gori.

On je istakao da će nakon objavljivanja rezultata popisa, srpski jezik zauzeti ono mjesto koje mu po pravu i pravdi pripada, da će državljanstvo steći svi oni koji su rođenjem ili porodičnim vezama utemeljeni u Crnoj Gori, kao i oni koji godinama žive u ovoj zemlji, a do sada isto nisu dobili, ali i da će istorijska trobojka zakonom biti vraćena na mjesto koje joj pripada.

Zato je novinare zanimalo da li će Spajić podržati inicijativu koalicionog partnera Andrije Mandića da se vrati trobojka i srpski jezik.

“Nijesam vidio tu, niti bilo koju drugu inicijativu. Nemamo problem ako bilo koja inicijativa povećava prava nekom narodu, grupi u Crnoj Gori, a nije nauštrb drugih, mi nemamo problem sa tim. Govorim kao predsjednik stranke”, poručio je Spajić.

Izvor: CDM
Izvor (naslovna fotografija):

Milojko Spajić

Ostavite komentar

Komentari (0)