test

Vuković: Imam informaciju da se radi na kandidovanju Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara NATO

Standard

12/06/2024

15:41

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković u Drugačijoj radio vezi kaže kako ima pouzdanu informaciju da je u toku priprema kandidovanja Mila Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara NATO. Iza te inicijative do sada stoji devet članica Alijanse, među kojima je i Turska, precizira Vuković.

“Ja sam tu informaciju dobio zahvaljujući turskom portalu. Raspitivao sam se i pitao jednog mog prijatelja iz Istanbula koji je dosta dobro pozicioniran i ima dobre veze u turskom političkom rukovodstvu. On mi je kazao da je to istina i da se radi na tome. Razumio sam da je Turska jedna od država članica NATO saveza koja podržava to, svakako bi trebalo pitati za mišljenje i naše međunarodne partnere, ostale NATO zemlje, ali biće da tamo đe ima dima ima i vatre”, rekao je Vuković.

Vuković ocjenjuje da bi bilo neobično da ova informacija prođe bez antikampanje prosrpskih i proruskih tabloidnih medija. Dodaje da snažna i konstantna višegodišnja negativna kampanja otežava rad DPS.

“Nama bi bilo neobično da toga ne bude… Dakle vi funkcionišete u jednom sistemu u kom ste svakog dana sa deset različitih strana inkriminisani, dešava se difamacija individualna, kolektivna, najprljavija moguća kampanja podmetanja… Do te mjere smo, kad bih htio da se našalim, navikli na to da bi bilo neobično jednog jutra se probuditi i shvatiti da je to naša ružna prošlost, da nema više tabloida, da nema više ovih kvazi portala, da smo postali normalno društvo”, kazao je Vuković. 

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

Đukanović i Vuković

Ostavite komentar

Komentari (2)

USPENSKI

13 Jun. at 07:52

To je već dosta ranije doneta odluka u vrhu NATO-a,samo se čekao povoljan momenat za realizaciju predloga.Svaka organizacija a posebno NATO pomno prati situaciju u interesnim regionima i donosi adekvatne odluke u cilju ostvarenja svojih interesa.

dragannk

12 Jun. at 18:35

pa imam tu informaciju ima već dva-tri dana.novi generalni sekretar biće sa zapadnog dijela i-holanđanin a njegov zamjenik milo-podržalo ga je za sada 9 država među njima i turska.