test

Zenović: Ukoliko lista koju predvodi PES pobijedi na izborima, biću novi predsjednik Opštine Budva

Standard

02/05/2024

18:29

Ukoliko lista koju predvodi Pokret Evropa sad (PES) pobijedi na lokalnim izborima, biću novi predsjednik Opštine Budva - saopštio je glavni pregovarač s Evropskom unijom (EU) i nosilac liste PES-a na izborima u Budvi, Predrag Zenović.



On je, u intervjuu za Novu M, istakao da nova uloga neće ugroziti njegovu funkciju glavnog pregovarača koju će, kako je rekao, nastaviti da radi predano i posvećeno.

“Do kraja cijelog procesa odnosno do dobijanja IBARA ostajem kompletno posvećen funkciji glavnog pregovarača”, naglasio je on, prenosi Pobjeda.

Na upit zbog čega se odlučio da bude predvodnik liste za lokalne izbore u Budvi koji će biti održani 26. maja, Zenović je naveo da je riječ o gradu koji ima veliki potencijal za razvoj.

“Moja je legitimna odluka i pravo da pomognem borbu jednog novog političkog pokreta. Ukoliko PES odnosno lista koju predvodim, a koju čine Nova Budva, PES i Slobodni građani, prihvatiću novu okolnost i povjerenje koje mi građani ustupe i biću prvi čovjek grada tj. novi predsjednik Opštine Budva”, ponovio je on.

Govoreći o dobijanju IBAR-a, istakao je da nas čeka još dosta posla u vezi sa pregovorima sa EU.

2Dobijanjem IBAR-a ništa nije završeno, tu nije kraj, to je nova faza. Crnu Goru čeka mnogo novih elemanata kada je u pitanju put ka EU. Svi akteri u ovom društvu moraju biti na istom trasu, u tom smislu. Vrlo je važno istrajati u evropskoj agendi”, poručuje Zenović.

Izvor: Nova M

Ostavite komentar

Komentari (0)