test

Živković: Zbog kukavičluka Spajića nova vlada dokusuriće građansku Crnu Goru i staviti pečat na njen nestanak; Ljudi iz BIA-e su u Monstatu!

Standard

12/10/2023

14:21

Komentarišući novi model za formiranje vlade koji je predložio mandatar Milojko Spajić, kojoj podršku daje ZBCG, koja će dobiti mješto šefa parlamenta, v.d. predsjednika DPS-a Danijel Živković kaže da, ako se ispostavi da je ovo finalno rješenje, onda će Crna Gora dobiti antievropsku, prorusku, prosrpsku vladu koja će raditi iste stvari, pa čak i gore, nego vlada Zdravka Krivokapića.

Dokusuriće građansku Crnu Goru i staviti pečat na nestanak Crne Gore, smatra Živković.

“Imamo najavu da bi DF trebalo da dobije rukovodeće mjesto u Skupštini i to Andrija Mandić. Zbog toga kažem da je to još gore nego vlada nakon 30. avgusta, jer će ta vlada biti dirketno pod kontrolom DF-a. Oni u svom djelovanju nemaju ništa evropsko. Zamislite situaciju kada se na čelu Skupštine nalazi neko ko je prvostepeno osuđen za terorizam u pokušaju, koji je afirmisao Putinove stavove, da bude član Savjeta za odbranu i bezbjednost…“, kazao je Živković u emisiji Antene M „Drugačija radio veza“.

Razlika između Simonide Kordić, koje se takođe pominje kao moguća predsjednica Skupštine, i Mandića, u smislu ideološke platforme, nema, kaže Živković.

“Mandić, koji je jasno nosilac ruskog uticaja u CG, je prihvatljiv PES-u i Spajiću, a gnuša se saradnje sa DPS-om kvalifikujući hipoteke i prošlost…“, dodaje Živković.

Na pitanje kako objašnjava takvo ponašanje mandatara, odgovara da se “radi o kukavičluku”.

“Kada nema hrabrosti da donesete odluke u državnom interesu, onda se radi o političkom kukavičluku.Birate da se Crna Gora vrati unazad, tamo gdje je bila devedesetih“, upozorava Živković.

To što će PES izglasati Mandića za čelnu poziciju u Skupštini, Živković tumači kao „odsustvo bilo kakve odgovornosti prema nacionalnom interesu i odsustvo vizije“.

“Vodio se isključivo partijskim interesom“, kaže Živković o mandataru Spajiću.

Nijesam siguran da Kvinta razumije ozbiljnost situacije, Zapad izgubio autoritet u CG

Komentarišući naša saznanja da će ZBCG ući u Vladu nakon njene rekonstrukcije, kaže:

„Sve i da ne dobiju 40 odsto mjesta po dubini, zar im treba nešto više od funkcije predsjednika Skupštine. Ako Mandić bude u Savjetu za odbranu i bezbjednost ništa se ne može obaviti bez njegove saglasnosti“, ističe Živković, dodajući da je to ipak koaliciona vlada a ne manjinska podrška, te posebno ističe da će biti „anticrnogorska“.

Da li ambasadori zemalja Kvinte, sa kojima je vrh DPS juče razgovarao, vide te stvari?

“Pravo da vam kažem nijesam do kraja siguran da se stvari percipiraju na pravi način. Iz razgovora smo zaključili da se ranije izrečeni stavovi o formiranju vlade nijesu promijenili“, kaže Živković.

Međunarodna zajednica, tačnije Zapad, izgubio je autoritet u Crnoj Gori, smatra Živković i to ilustruje izjavama predsjednika Milatovića nakon povratka iz Njujorka.

Naglašava da nije problem što će DPS biti u opoziciji, kaže on.

“U vladi imate političke subjekte koji nijesu za NATO, a sad se tako predstavljaju. E baš me zanima hoće li dobiti podršku međunarodnih adresa“, ističe Živković.

Vjeruje da će predstavnici manjinskih partija voditi računa o državnom interesu, i da neće ući u vladu koju po ovakvom modelu formira Spajić.

„Nijesam zaključio da bi mogli posegnuti za potezom koji bi mogao ugroziti državne interese“, ističe on.

Cilj Popisa je da se građanska CG pretvori u etnofederalnu državu

Svrha predstojećeg popisa je da se Crna Gora bude država naroda i pretvori u BiH, kao jednu nefunkcionalnu državu, smatra Živković.

“Danas je 12. oktobar, nemamo pripremljenu metodologiiju, mislim da je kriju sa ozbiljnom namjerom”, kazao je Živković nabrajajući brojne tehničke manjkavosti za sprovođenje popisa.

Mi želimo da se popis sprovede, ali ne bez kontrole, ističe Živković, otkrivajući da je “poziv na bojkot”, jedna od mogućih mjera.

Najavio je da će njegova partija danas na pres konferenciji u 17 sati predstaviti svoje konkretne prijedloge u vezi sa popisom.

Na pitanje ima li informaciju da je čovjek iz BIA odavno u Monstatu, sa zadatkom da falsifikuje rezultate Popisa, odgovara:

  • Imam. I nije jedan”!

Ostavite komentar

Komentari (1)

neko

12 Oct. at 18:46

I….? Šta ćete uraditi povodom toga? Zapomagati i dalje pasivno čekati rasplet? Protest! Protest! Bez prestanka. Prodrmajte ovu usnulu zemlju više! Ako imate m..a.