test

Fudbalska reprezentacija Crne Gore U-17 ‘svijetla obraza’ se vraća kući iz Luksemburga

Standard

07/09/2023

22:48

Fudbalska reprezentacija Crne Gore - U 17, boravili su od 3. do 8. septembra ove godine u Luksemburgu gdje su odigrali peijateljski dvomeč sa vršnjacima reprezentacije domaćina.

Kada je u pitanju reprezentacija Crne Gore pokazalo se da ona u ovom igračkom sastavu ima istinski potencijal, te nema razloga da brine za svoju budućnost. Prvi meč odigran je u mjestu Hostertu, a rezultat je bio 3:1 za Crnu Goru. Prvi gol za Crnu Goru postigao je igrač Luksemburga – autogol, dok su druga dva gola postigli Luka Šćekić i Matija Nikčević.Drugi meč odigran je u gradu Tetanžu (Tetange) na jugu Luksemburga ma stadionu fudbalskog kluba „Union 05“ – Viktor Maršal (Victor Marchal). FK „Union 05“ već godinama vrlo uspješno vodi Mersudin Mita Ličina, bivši fudbaler FK „Ribnica“ iz Podgorice.

Utakmici, na stadionu u Tetanžu, prisustvovalo je oko tristotine gledalaca od kojih su dobar dio bili doseljenici iz Crne Gore koji žive i rade u Luksemburgu. I nisu zažalili što su došli; mladi fudbaleri obje ekipe pokazali su lepršavu i vrlo zanimljivu igru.

U drugom meču Crna Gora je izgubila rezultatom 0:1, i to zasigurno zahvaljujući povredama dvojice ponajboljih fudbelara Martinovića i Jašovića, koji su, još u samom početku, morali napustiti teren.

Za Crnu Goru nastupili su: Uroš Ilinčić, Zarija Mugoša, Maksim Đukić, Luka Bastrica, Miloš Maraš, Lazar Martinović, Vuk Vlahović, Vuk Pavićević, Andrej Kostić, Lazar Savović, Kristian Jašović, Tomas Durović, Nikola Balević, Luka Šćekić, Vasilije Kracković, Luka Brajović, Andrej Pima, Matija Nikčević, Todor Miljanić i Vasilije Novaković.
I u redovima Luksemburga bili su dvojica fudbalera porijwklom iz Crne Gore: Emil Adrović i Kenan Kočan.
U konačnici Crna Gora je sa 3:2 pobijedila Luksemburg i svijetla obraza putuje nazad u svoju domovinu.

Povezani članci

Ostavite komentar

Komentari (0)