test

Toni Nadal: Poraz Alkatrasa nije poraz, osvojio se srebro protiv najboljeg u istoriji

Standard

06/08/2024

12:43

Stric i bivši trener Rafaela Nadala pun riječi hvale za Novaka Đokovića.

Stric Rafaela Nadala i bivši njegov trener, Toni Nadal, komentarisao je pobjedu Novaka Đokovića nad Karlosom Alkarasom u finalu Olimpijskih igara u Parizu.

1 klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

Toni Nadal je u izjavi priznao da je Đoković najbolji teniser u istoriji, a za poraz Alkaraza je rekao da „to nije poraz“.

“Poraz Alkarasa i nije poraz. NJegova srebrna medalja protiv najboljeg tenisera u istoriji zaslužuje naše divljenje. Naš teniser je poražen u tijesnom i intenzivnom meču koji je pripadao Srbinu u dva taj-brejka. Istina je da je Španac bio glavni favorit da doda zlato sa Olimpijskih igara u svoju kolekciju trofeja, ali ovoga puta je igrao protiv Đokovića, koji nam je pokazao svoje najbolje verzije”, objasnio je Nadal.

Imao je samo pohvalne riječi za taktiku koju su obojica pokazali na terenu, a zatim je istaknuo da je jedan momenat mogao da promijeni tok meča i okrene rezultat u korist Alkaraza.

“Da je uspio da pretvori jednu od šansi u brejk, mislim da bi pobijedio.

Na kraju je ipak priznao da je Đoković najbolji u istoriji, a srebro Karlosa je „uzvišeno“.

“Snimak suza Karlosa Alkarasa na terenu jasan je znak patnje i frustracije, ostavio je gorak ukus u ustima, ali to ne treba da nas prevari da mislimo da je to poraz. On je izgubio meč koji je lako mogao da ide u njegovu korist. Borio se za svaku loptu, držao je cio stadion u neizvjesnosti i svi smo mogli da uživamo u njegovom odličnom tenisu i njegovoj strasti. Srebrna medalja osvojen protiv najboljeg u istoriji, apsolutno zaslužuje divljenje”, zaključio je Toni Nadal.

Izvor (naslovna fotografija):

Karlos Alkaras; Guliver

Ostavite komentar

Komentari (0)