test

Skup u Banjaluci: Srpska ih zove, Brnabić: Rezolucija uperena protiv Srba

Standard

18/04/2024

20:15

U Banjaluci je počeo najavljivani miting 'Srpske te zove', a povod za okupljanje je rezolucija o genocidu u Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.Na mitingu u Banjaluci nalazi se predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i Milica Đurđević- Stamenkovski, poznatija kao Milica Zavetnica.

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić u svom obraćanju kazala je da su u Srbiji na vlasti ljudi koji će uvijek biti uz RS.

Vučić je otišao u Srebrenicu da položi cvijet a tamo je mučki napadnut, kazala je Brnabić. “Oni su našli za shodno da treba da ga ubiju. Niko nije procesuiran niti odgovarao i niko iz inostranstva ne pita kako je moguće da se nešto tako desi“.

Rezolucija je, kazala je, uperena protiv Srba a ova naša borba je borba za mir na Balkanu. Brnabić je predvidjela da neće biti većine za rezoluciju u UN ali ako bude usvojena ona je ponovila Vučićeve riječi da će Srbi narednog dana dići zastavu. „Uz takav duh ne možete da ne pobijedite. Živela Srpska i živela Srbija“, kazala je na kraju.

Stamenkovski se obratila prisutnima kazavši: „Draga braćo i sestre, ponosna Republika Srpska moram da vam kazem sledeće – ovaj Trg krajina nije večeras samo glavni gradski trg već i centralni trg cijelog srpskog naroda jer smo se sabrali na ovom mjestu iz čitave Srbije iz čitave Republike Srpske da pošaljemo poruku narodu o slogu i solidarnosti“.

Ostavite komentar

Komentari (0)