test

Jordanska kraljica uputila emotivnu poruku svom suprugu: Kralj mog srca

Standard

10/06/2024

17:52

Jordanski kraljevski par obilježio je 25 godina na tronu Jordana, a tom je prilikom objavljen i novi službeni portret. Osim zajedničkom fotografijom, Rania je na Instagramu pokazala i nježnu stranu svog supruga.Da iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena, vrijedi i u ovoj porodici, a kraljica Rania pokazala je da je uvijek tu za svog supruga.

Iako kraljica ne objavljuje često fotografije sa svojim suprugom, ova je velika godišnjica bila prilika da mu javno iskaže poštovanje na društvenim mrežama.

“Kralj mog srca… Čestitam ti srebrni jubilej”, napisala je kraljica uz video u kojem se kralj pojavljuje predsjedavajući različitim institucionalnim događajima, ali i u raznim scenama iz njihovog zajedničkog privatnog života.

Jordanski kralj postao je monarh 1999. godine, a na prijemu u palači Raghadan prisustvovalo je 800 zvanica. Uz tada 37-godišnjeg kralja, kraljicom je postala i tada 29-godišnja Rania koja je postala najmlađa kraljica na svijetu.

Osim ove čestitke kralju od kraljice, Hašemitski kraljevski dvor objavio novi službeni portret kraljevskog para kako bi obilježio njihov srebrni jubilej.

Na najnovijem portretu Abdullah II odjeven je u vojnu odoru s odlikovanjima, a pored njega Rania od Jordana blista u elegantnoj modroj haljini kratkih rukava. I dok je na glavi kralja kapa vojne odore, look kraljice upotpunjen je spektakularnom tijarom od dijamanata.

Rania je bila tek 22-godišnjakinja kada se udala za jordanskog princa koji je šest godina nakon njihovog vjenčanja iznenadno postao kralj.

Izvor (naslovna fotografija):

Instagram/ queenrania

Ostavite komentar

Komentari (0)