test

Preminula legendarna Slađana Milošević

Standard

26/03/2024

13:59

Pjevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je njena prijateljica Biljana Petrović. Milošević je umrla u Zemunskoj bolnici, poslije kraće bolesti, a datum i vrijeme sahrane biće naknadno objavljeni.

Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu “Studentsko ljeto” u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila “Gran Pri”.

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivana je 1977. godine sa pesmom “Au, Au” i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gdje je nastupala pre Bijelog Dugmeta.

Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pjesmu pod nazivom “Seksi dama”, koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Godine 1979, promovisala je pjesmu “Amsterdam”, a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pjesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mjesto sa kompozicijom “Recept za ljubav”.

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu “Princeza”, koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gdje je neko vreme svirala sa grupom “Baby Sister”.

Jedno vrijeme je bila broker na berzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

Izvor: Fonet.rs
Izvor (naslovna fotografija):

Facebook/a.sladjanamilosevic

Ostavite komentar

Komentari (0)