test

„Cilj povećana razmjena poljoprivrednih proizvoda sa Slovenijom“

Standard

29/02/2024

16:02

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković i državni sekretar Krsto Rađenović sastali su se sa ambasadorkom Republike Slovenije Bernardom Gradišnik, sa kojom su razgovarali o trenutnoj i budućoj saradnji u poljoprivrednom sektoru, prije svega o mogućnostima povećanja razmjene poljoprivrednih proizvoda i uspostavljanja jače saradnje u oblasti ruralnog turizma, posebno u pravcu privlačenja većeg broja turista iz Slovenije.

Ambasadorka Gradišnik je izrazila pohvalu za rad nove Vlade Crne Gore, naglašavajući važnost stabilnosti koja je od suštinskog značaja za prosperitet Crne Gore. Ona je istakla da Crna Gora u Sloveniji ima pouzdanog partnera u poljoprivrednom razvoju i putu ka Evropskoj uniji.

Kako navode u saopštnju, Joković je istakao važnost učešća Slovenije kao jednog od partnera u „Twinning projektu“.

Cilj ovog projekta, koji finansira EU, je progresivno usklađivanje trenutnog sistema sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom EU (CAP) i zahtjevima EU za pregovaračko poglavlje 11 o poljoprivredi i ruralnom razvoja.

„Postignut je dogovor o nizu zajedničkih aktivnosti u poljoprivrednom sektoru sa posebnim naglaskom na razvoj pčelarstva u Crnoj Gori“, navode u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada CG

Ostavite komentar

Komentari (0)