test

Katnićevo zdravstveno stanje pogoršano, i dalje ga ne prabacuju u Klinički centar

Standard

18/05/2024

17:22

Ljekari koji poznaju ovakva stanja pacijenata tvrde da sada ne bi ni mogao na normalan način da uzima hranu, te da bi uskoro mogao da padne u komu.

Zdravstveno stanje pritvorenog bivšeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji štrajkuje glađu i žeđu, dodatno je pogoršano tokom posljednjih par dana, saznaje M portal.

Ljekari koji poznaju ovakva stanja pacijenata tvrde da, kada bi Katnić sada i odlučio da počne da uzima hranu, to ne bi mogao na normalan način bez određene intervencije hirurga. Bez obzira na to što zdravstveno stanje Milivoja Katnića ukazuje da bi uskoro mogao da padne u komu, on se i dalje nalazi u bolničkom stacionaru UIKS-a u Spužu, a u Klinički centar Crne Gore biće prebačen tek kada do toga zaista dođe.

Izvori M portala iz tužilaštva tvrde da za sada Vrhovni državni tužilac Milorad Marković nema namjeru da izda obavezujuće uputstvo kojim bi se Milivoju Katniću omogućilo da se brani sa slobode, kao što je to bio slučaj sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, kojima je odbranu sa slobode obavezujućim uputstvom omogućio tadašnji VDT Ivica Stanković.

Dodatno, prema tvrdnjama izvora M portala iz tužilaštva, specijalni državni tužilac Miloš Šoškić koji vodi predmet protiv Katnića, ogorčen je nakon objavljivanja snimaka sa Katnićeve dopune odbrane i Katnićevog podnošenja krivičnih prijava protiv njega, jer je bi kroz ta dva mehanizma (svjedočenje i prijave) mogle biti razotkrivene Šoškićeve veze sa nekoliko crnogorskih biznismena, koje bi mogle dodatno urušiti njegovu profesionalnu reputaciju.

Viši sud je nedavno, zbog Katnićevog zdravstvenog stanja, obavezao Specijalno državno tužilaštvo da u što kraćem roku ispita svjedoke u tom predmetu, pa je Šoškić nakon toga saslušao još šest fizičkih radnika koji su radili na imanju Milivoja Katnića, kao i neke bivše policijske funkcionere. Sva svjedočenja koja je SDT obavilo ovih dana idu u Katnićevu korist, što stvara dodatne probleme SDT-u u istrazi koju vodi protv bivšeg GST. Dodatno, uskoro bi pred Šoškićem mogao da se pojavi još jedan ključni svjedok čije bi svjedočenje moglo potpuno da sruši tezu SDT-a o pranju novca preko kupoprodaje placa.

Prema saznanjima M portala, u istrazi Katnićeve imovine napravljen je nepremostiv previd, jer se od početne tvrdnje da je Milivoje Katnić vlasnik tri kuće na naslijeđenom imanju došlo do podataka da je u njegovom vlasništvu samo jedna, a da ostalo pripada njegovom rođenom bratu i brataniću.

Izvor: M portal

Ostavite komentar

Komentari (0)