test

Stanje na putevima: Kolovozi mjestimično mokri i klizavi

Standard

24/04/2024

07:09

U Crnoj Gori danas se saobraća po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima. Moguća je pojava sitnijih odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Zbog mnogobrojnih radova izmijenjen je režim vožnje. Vozačima savjetujemo da poštuju sva ograničenja i zabrane definisane postavljenom signalizacijom, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.Do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12.00. do 14.00 časova obezbijediće slobodno odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina na regionalnom putu R -10 Djurdjevica Tara –Mojkovac u mjestu Sokolovina.

Privremeno se do 01. maja u terminima od 08.00 do 11.00 i od 14.00. do 17.00 časova zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Poda – Berane odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila.

Privremeno se do 30. aprila u terminima od 08.30 do 11.30 i od 13.45. do 16.45 časova zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rožaje –Spiljani odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila.

Za dane 27. i 28. april saobraćaj će se obustavljati u terminu od 09.00 do 15.00 sati.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside do 30. aprila saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati. Nedjeljom nema obustava saobraćaja.

Do 30. aprila odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00. časova i od 14.00 do 16.00 časova osim nedjelje na magistralnom putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Nikšić u okviru rekonstrukcije mag puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad.

Zbog izvođenja minerskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati do 18. maja.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na magistralnom putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Lepenac –Ribarevina Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje-Njeguši promjenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova. Privremeno se do 30. aprila odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00-11.00 i od 13.00 -15.00 časova zbog izvođenja radova u okviru rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje –Njeguši dionica od supermarketa Voli do Bajicke crkve II faza Bajicka ulica.

Zbog radova na održavanju autoputa zatvorena je traka za spora vozila neposredno prije mosta Moračica iz pravca Mateševa prema Podgorici.

Privremeno se do završetka radova odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja u terminu od 08.00 do 11.00 i od 12.00 do 15.00 časova zbog izvođenja radova na magistralnom putu Šavnik –Kruševica lokalitet Kruševica.

Na magistralnim putevima M-1 dionica Herceg Novi-Kotor, M-1 dionica Bar-Ulcinj i M-10 dionica Cetinje-Budva u vremenskom intervalu od 07.00 do 19.00 sati dolazi do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmerni zbog izvođenja asfalterskih radova do 25. maja.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Na magistralnom putu M-1 Lipci-Kotor u mjestu Dobrota zbog izvođenja radova na adaptaciji trotoara saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.

Privremeno se do 30. aprila odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova na magistralnom putu dionica Lepetani – Tivat / kroz naseljeno mjesto Tivat Donja Lastva i Lepetane /

Do 12. maja promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-5 dionica Berane-Rožaje i na regionalnim putevima R-2 Berane-Andrijevica-Plav-Gusinje -Grnčar, R-5 Rožaje -Kula -Stupica i R-6 Most Zeleni-Vuča u vremenskom terminu od 07.00-19.00 zbog izvođenja asfalterskih radova.

Do 30. aprila dolazi do promjene režima saobraćaja preusmjerenjem sa dvije saobraćajne trake na jednu lijevu u intervalu od 07.00 do 18.00 sati na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, lokalitet kružni tok Komanski most.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

U Budvi zbog rekonstrukcije ulica 22. Novembar i Mediteranske ulice na snazi je obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju 160 dana.

Zbog snimanja dugometražnog igranog filma Vidra na magistralnim i regionalnim putevima može dolaziti do kraćih obustava ne dužih od 15 minuta do 16. maja.

Na autoputu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodile su se 32 saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba zadobilo lakše povrede.

Auto moto savez Crne Gore pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima, koja podrazumijeva pružanje usluge pomoći na putu, otklanjanja manjih kvarova i najmanje jednog besplatnog šlepanja vozila do prvog servisa ili radionice za sva vozila registrovana u Crnoj Gori.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 063239987.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)