test

(VIDEO) DEBAKL Protivterorističke jedinice na takmičenju u Dubaiju: Crnogorska PTJ tek 52. na svijetu – specijalcu tokom zadatka ispala puška

I. Đoković

09/02/2024

08:43

Crnogorska Protivteroristička jedinica (PTJ) doživjela je pravi debakl na takmičenju specijalnih snaga koje je održano prije nekoliko dana u Dubaiju. Od 75 ekipa raznraznih specijalnih jedinica iz cijelog svijeta crnogorski specijalci su zauzeli skromno 52 mjesto.

Nastup crnogorske Protivterorističke jedinice (PTJ) najblaže rečeno može se okarakterisati kao skroman. Osvojeno skromno 52. mjesto u konkurenciji od 75 ekipa iz cijelog svijeta daleko je od rezultata koji je ova jedinica osvojila samo četiri godine ranije na istom takmičenju.

Očajan nastup praćen i spletom nesrećnih okolnosti dovelo je do toga da u samo četiri godine kada je ova jedinica bila deveta na svijetu, ovogodišnje takmičenje ne završe ni u prvih 50.

Poražavajuće zvuči podatak da je od crnogorskih specijalaca bolje bio plasiran i ženski tim bjeloruskih specijalnih snaga.

No, pravdanje da je prilikom jedog od zadatih zadataka spuštanja užetom pod punom opremom pukao remen na pušci, što je rezultiralo da je crnogorskom takmičaru sa velike visine na zemlju ista napunjena pala, teško da može biti dovoljno dobro opravadanje za ukupan rezultat.

Nažalost kao i Crna Gora tako i PTJ pamti neke bolje i slavne dane kada su na ponos svih građana bilježili sjajne rezultate i ulivali sigurnost, da će kad ustreba biti na visini svojih zadataka, no sad ostaje samo ostaje bojazan da u stvarnom životu njihove usluge nam neće trebati.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (1)

Ma neka

09 Feb. at 13:47

Ništa neočekivano – litijaški “oslobodioci” sve (namjerno) upropastiše!

POVEZANI ČLANCI