test

Kasalica: Da li nas ovakvo društvance, koje ne smije da se suoči sa rezultatima izbora, uvodi u ozbiljnu krizu?

Standard

02/10/2024

22:24

Građani i građanke su sami promislili, i poslali poruku onima što su im nudili šarenu lažu dva dana pred izbore, a prethodno je krenuo u uništavanje temelja crnogorske ekonomije, i ono što on oko sebe i u sebi nosi, i simbolika doprinosa PIO, tako i sam fond PIO, kazala je u emisiji Na kraju dana, na Televiziji E, ekonomistkinja Mila Kasalica.

I dva odbornička mjesta bi trebalo da služe građankama i građanima, poručuje Kasalica, partitokratija se mijenja iz sistema i  u sistemu, a ne mijenja se, kako kaže, iz ćoška u kom će nešto da se priča.

,,Ja nijesam tipični birač, pa nijesam ni prvi ni posljednji put bacila moj glas,  ali političari koji pričaju o korporacijama kao partijama, ili ne znaju o partijama nešto ili ne znaju o korporacijama ništa”, rekla je Kasalica.

U ime svih koji rade u sistemu, a unutar sistema poštuju zakone i procedure, Kasalica je poručila da tamo niko nije potrošen, niti se u sistem ulazi, niti izlazi iz njega, dodaje ona, zato što je neko potrošen, već zato što ima znanje ili ima partijski zadatak, a ni jedna, ni druga opcija, kako kaže, ne mogu biti bokserska vreća bilo kog političara u Crnoj Gori.

O Veljem brdu se ne priča, kaže Kasalica, jer Velje brdo ne postoji, jedino u tvitu premijera Milojka Spajića, u kome je, dodaje ona, on već sebi kupio stan na Veljem brdu.

,,Može! Drago mi je! Pretpostavljam da je napravio na kripto tržištima neku kapitalnu dobit, pa neka je uloži taman u takav projekat, i u vezi sa tim projektom. Pretpostavljam da će biti super stanovati u takvom stanu, virtuelnom. Pogotovu onaj koji će da bude pored autoputa. Tamo bi možda bilo najljepše da premijer kupi sebi stan, sa pogledom na zaobilaznicu, koja treba da prođe tuda, ali nije na onoj prezentaciji bila”, istakla je Kasalica.

Počele su kamate da se snižavaju, pojašnjava Kasalica, jer je inflacija savladana na nivou Evropske unije, taj posredni efekat, vjeruje Kasalica, odraziće se i na Crnu Goru sljedeća dva, tri mjeseca.

,,Taj efekat će ublažiti uticaj onoga što je uticaj povećanja zarada koje nijesu zarađene, kako ne iz produktivnosti, tako uopšte nijesu zarađene…Nije pitanje inflacije, i neće biti samo pitanje inflacije. Pitanje je i toga da li nas ovakvo društvance, koje ne smije da se suoči sa rezultatima izbora u nedjelju, uvodi u ozbiljnu krizu, katarzu ili kraj? Ja sam uvijek birala katarzu, rekla sam ne postoji kraj. Sad me samo strah, i želim da me vrijeme demantuje, da će nam.kraj biti katarza”, zaključila je Kasalica.

Izvor (naslovna fotografija):

Screenprint / TV E

Ostavite komentar

Komentari (0)