test

Kasalica: Nijesu uspjeli da nas unište, a nije da nijesu pokušavali

Standard

07/05/2023

19:54

Crna Gora se nalazi u najosjetljivijem periodu za javne finansije koje je ugrozila Vlada Zdravka Krivokapića, a zatim ekspanzivnom fiskalnom politikom pokušala da uništi Vlada Dritana Abazovića, ocijenila je ekonomska analitičarka Mila Kasalica za Gradsku RTV.



Bivša državna sekretarka u Ministarstvu finansiјa kaže da za godinu nijesu postignuti nikakvi istorijski rezultati kako tvrdi smijenjeni premijer.

Iako ministri i premijer Vlade, koja je duže u tehničkom nego što je bila u punom mandatu, tvrde suprotno, Kasalica ističe da u prethodnih godinu ekonomsko stanje u Crnoj Gori nije bolje.

„Nijesu uspjeli da nas unište, a nije da nijesu pokušavali u ekonomskom smislu. Pitanja nijesu ima li istorijskih rezultata, jer za godinu dana se ne mogu postići istorijski rezultati, nego da li je sistem u boljem stanju nego što je bio 28. aprila prošle godine? To nažalost nije tako, a trebalo je da bude bolje”, smatra Kasalica.

U prezentaciji smijenjenog premijera o učincima Vlade, kaže, očekivala je konkretne rezultate.

„Mi smo umjesto 18 slajdova premijera trebali da dobijemo samo tri – na jednom bi bilo koje su javne politike jačale poglavlje 23 i 24 i u kojoj smo fazi, u drugom bi bili klasteri za poljoprivredu i ekonomski razvoj, a u trećem gdje ćemo i kako u sljedećih 20 godina jačati zajednicu i našu ekološku svijest”, istakla je Kasalica.

Međutim, kaže, od toga ništa nije urađeno.

„Štaviše, dan prije toga na sjednici Vlade imali smo dobacivanje između premijera i ministra finansija u vezi evropske agende. Pošto su vanredni parlamentarni izbori zakazani za 11. jun, građani treba da budu svjesni učinaka Abazovićeve Vlade”, poručila je Kasalica.

Izvor: Gradski portal
Izvor (naslovna fotografija):

Gradski portal

Ostavite komentar

Komentari (0)