test

Tokom prvih sedam dana pojačanog nadzora zatvoreno 19. objekata, izrečene kazne u iznosu od 514.930 eura

Standard

10/07/2024

09:35

Kao što je i prethodno najavljeno iz Uprave za inspekcijske poslove UIP, pojačan inspekcijski nadzor u šest primorskih opština počeo je 1. jula. Kako navode iz UIP-a preko 70 inspektora iz inspekcije rada, tržišne, turističke i zdravstveno-sanitarne inspekcije konstantno je na terenu i tako će biti do kraja avgusta.

“Nakon presjeka koji ne napravljen nakon prvih sedam dana, ukupno je izvršeno 865 inspekcijskih nadzora i izdato prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 514. 930,00 eura.
Ukupno je zatvoreno 19 objekata od čega 2 objekta zbog neprijavljene trgovin, a ostalih 17 zbog rada nedeljom. Podnijeto je i 5 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.Najčešće nepravilnosti ticale su se rada bez ugovora o radu i prijave na obavezno socijalno osiguranje, rada stranaca bez dozvole za privremeni boravak i rad, neposjedovanja sanitarne knjižice, neizdavanje fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima, istekle kategorizacije ugostiteljskih objekata, neposjedovanja odobrenja za rad, nepoštovanja Zakona o žigu, i tako dalje.Koristimo priliku da još jednom apelujemo na sve privredne subjekte da se pridržavaju zakonskih propisa koji su na snazi”, navodi se u saopštenju UIP-a.

Tokom vikenda dok traje pojačan inspekcijski nadzor kao i u prazničnim danima pred nama biće organizovana dežurstva službenika Uprave za inspekcijske poslove, stoga još jednom pozivamo sve građane da prijave nepravilnosti pozivom na besplatni call centar 080/555-555 ili slanjem mail-a na mail adresu [email protected]

Izvor (naslovna fotografija):

RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)