test

U Nikšiću uhapšene četiri osobe zbog napada na policajca

Standard

05/01/2024

14:04

Nikšićka policija je 3. januara uhapsila N.N., V.N., P.N. i V.Đ. zbog sprečavanja policijskog službenika u vršenju službene radnje.Nikšićka policija je 3. januara u večernjim časovima, postupajući po operativnoj informaciji, pristupila kontroli vozila marke Mercedes koje se kretalo Ulicom Ivana Milutinovića i osoba koje su se u njemu nalazile.

“Naime, kada su policijski službenici saopštili N.N. (52), koji je upravljao vozilom, da će izvršiti pregled vozila, on se drsko usprotivio, a nakon toga su i osobe koja su se nalazile pored N.N. u vozilu, V.Đ., P.N. i V.N., prišle policijskom službeniku i protivile se njegovom preduzimanju službenih radnji upućujući mu riječi uvredljive sadržine”, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Navodi se da nakon što je V.N. saopšteno da će biti odveden u službene prostorije, zbog omalovažavanja službenog lica, V.N. je uhvatio policijskog službenika za kragnu uniforme, obraćajući mu se prijetećim riječima.

“Zatim, policijski službenik je V.N. uhvatio za ruku u namjeri da ga odvede do službenog vozila, u čemu su ga spriječili P.N., N.N. i V.Đ. tako što ga je P.N. uhvatio rukama u predjelu vrata, usljed čega je policijski službenik zadobio povredu u vidu oguljotine, dok su V.Đ. i N.N. sa leđa prišli i povukli unazad za uniformu policijskog službenika”, kazali su iz UP.

Policijski službenik je, dodaju, zatim upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, radi savladavanja otpora pomenutih osoba.

“Po uvođenju u službena vozila, N.N. i P.N. su ponovo upućivali riječi uvredljive, ali i prijeteće sadržine u odnosu na policajca. Vozilo kojim je upravljao N.N. je privremeno oduzeto radi daljih provjera, a osobe su upućene u Medicinski centar Nikšić na ukazivanje ljekarske pomoći”, dodaju iz UP.

Iz Up navode da po upoznavanju tužioca o cjelokupnom događaju kvalifikovano je krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje koje se na teret stavlja N.N., V.N., P.N. i V.Đ.

“Oni su po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću uhapšeni”, kazali su iz UP.

Izvor (naslovna fotografija):

Nikšić

Ostavite komentar

Komentari (0)