test

VDT za STANDARD: Tužilaštvo će ispitati sve okolnosti u slučaju Edmonda Mustafe, ali informacije iz istrage neće biti dostupne javnosti

I. Đoković

29/02/2024

10:03

Vrhovno državno tužilaštvo je povodom ubistva Edmonda Mustafe i njegovog zahtjeva od prije dvije godine da postane svjedok saradnik za portal Standard saopštilo da informacije iz istrage ne mogu biti dostupne javnosti, jer mogu uticati na vođenje postupka. Iz VDT naglašavaju da će nadležno tužilaštvo ispitati sve okolnosti i istražiti sve činjenice vezane za cjelokupni slučaj Edmonda Mustave kao i njegovog ubistva.

Portal Standard je uputio pitanja Vrhovnom državnom tužilaštvu da li će ispitati rad SDT-a u slučaju Edmonda Mustafe i njegovih navodnih saznanja o 11 likvidacija pripadnika kriminalnih klanova, kao i njegovom zahtjevu za svjedoka saradnika, no iz VDT kao odgovor smo samo dobili da “Specijalno državno tužilaštvo kao i druga državna tužilaštva, u svim predmetima preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje”.

Iz VDT su istakli da povodom ubistva Mustafe nadležno državno tužilaštvo u daljem toku postupka istražiće sve činjenice relevantne za ovaj slučaj, uključujući i motiv ubistva.

No, kako su naveli iako državna tužilaštva informišu javnost o preduzetim radnjama u konkretnim predmetima, sadržaj preduzetih radnji, kao i informacije koje bi mogle uticati na vođenje postupka, u skladu sa zakonom, ne mogu biti dostupne javnosti.

Da podaci iz slučaja Edmonda Mustafe za sad neće biti dostupni javnosti potvrdio je juče i portparol SDT-a Vukas Radonjić, koji je Standardu saopštio da je Mustafa saslušavan četiri puta, ali da radi zaštite interesa postupka ne može dati više podataka.

Podsjećamo, ubijeni Mustafa je prije dvije godine na društvenoj mreži pod tajnim imenom objavio da zna detalje 11 likvidacija u Crnoj Gori i pozvao SDT da mu dodjeli status svjedoka saradnika.

Među onima za čija je ubistva Baranin nudio informacije su Miloš Šaković i Jovan Klisić, koja su rasvijetljena prema tvrdnjama SDT-a.

Marko Jovanović i Marko Sjekloća zvanično se u evidenciji Uprave policije ne vode kao stradali, iako ih Baranin svrstava u tu grupu… Zatim, Armin Muša Osmanagić, Andrija Mrdak, Srđan Vlahović, Božidar Tomašević, Željko Vukoslavčević, Ivan Laban, Slobodan Šaranović, Niko Roganović, Miloš Šaković, Marko Jovanović, Marko Sjekloća, Jovan Klisić, stojalo je u objavi. U drugom dijelu napisana su bila imena više pripadnika škaljarskog kriminalnog klana, a ispod njih najava da će se uskoro izjasniti o tome ko je platio, a ko izvršio koje od tih ubistava.

Podsjećamo, policija je zbog sumnje da je prije dva dana u strogom centru Bara ubio Edmonda Mustafu, uhapsila Dina Ibrahimovića, koji je takođe od ranije poznat policiji.

Izvor (naslovna fotografija):

ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (1)

Life

29 Feb. at 10:40

“ali informacije iz istrage neće biti dostupne javnosti”… Jel ovo neki vic? Nisu dostupne dok ih sve obrađene po ličnom nahođenju ne čitamo na str cg informera. Uhhhhh umije li naše tužilaštvo bilo šta?