test

Za razbojništvo u pokušaju, dvije teške krađe i krađu u Budvi odgovaraće šest osoba

Standard

13/02/2024

11:28

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ''Jug'', Odjeljenja bezbjednosti Budva su u kratkom roku, a preduzimajući intenzivne aktivnosti iz svoje nadleznosti, rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta

U Starom gradu u Budvi su u noći između 17. i 18. januara obijena dva maloprodajna objekta iz kojih je otuđen nakit i novac.

U cilju rasvjetljavanja ovih događaja pripadnici budvanske policije su preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovali tri osobe za koja se sumnja da su izvršioci dva krivična djela teška krađa. Riječ je o E.D. (18) i dva maloljetnika stara 15 i 17 godina.

Osim toga, 10. februara je jedna osoba iz Budve prijavila policiji da su u noći između 9. i 10. februara iz jednog objekta u izgradnji u naselju Boreti u tom gradu, nepoznate osobe upotrebom podesnog predmeta otuđile veću količinu bakarnih cijevi i kablova.

Policija je radeći na rasvjetljavanju događaja došla do sumnje da su izvršioci ovoga djela, koje je tužilac kvalifikovao kao krivično djelo krađa, S.K. (19), E.D. i S.Z. (22).

Protiv njih podnijete su krivične prijave u redovnom postupku.

“12. februara osoba zaposlena u jednom automat klubu u mjestu Rafailovići u Budvi, prijavila policiji da je nepoznata muška osoba uz primjenu fizičke sile i prijetnje upućenu prema njoj, pokušala otuđiti novac iz pomenutog objekta.” navode

Brzom reakcijom i intenzivnim aktivnostima na terenu policijski službenici budvanske policije identifikovali su F.L (25)sa Kosova koji je pokušao da izvrši razbojništo.

Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi F.L. kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti koji su od značaja za vođenje krivičnog postupka.

F.L. je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo u pokušaj

Izvor (naslovna fotografija):

ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI