test

Krivokapić: Pomoć projektu velika Rusija i velika Srbjia su teža krivična djela od organizovanog kriminala

Standard

12/10/2022

14:56

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić tokom današnjeg kontrolnog saslušanja čelnika bezbjednosnog sektora, ministara i premijera na sjednici Odbora za bezbjednsot i odbranu kazao je da se dobro zna hijerarhija krivičnih djela, te da su najteža krivična djela protiv ustavnog uređenja, a da organizovani kriminal dođe poslije toga.

“Pomoć projektu velika Rusija i velika Srbija su zato veća krivična djela od organizovanog kriminala. Podsjećam da je 2010. godine organizovano je prvo saslušanje u slučaju “Balkanski ratnik” i tu inicijativu je podnio SDP. Nikakve velike revolucije se ne dešavaju, već kontrarevolucije bojim se i još ponešto. A tu su bile prijetnje meni da ću biti spaljen sa porodicom. Vođa tog klana je još živ i zdrav u Beogradu. Sve što se dešavalo u Crnoj Gori u tom dijelu, s obzirom da je Evropa u ratu, sve aktivnosti ratne su sad u igri. Premijer to zove specijalni, neko hibridni, ali je svejedno, ista je to aktivnost. Dio tih aktivnosti su sve kriminalne grupe, ali sasvim sigurno njima rat odgovara. Oni su nastali u ratu jednog velikodržavnog projekta”, rekao je Krivokapić.

Problem je, kako je dodao, u tome kad se desi suprotno u onome što obećavate u EU integracijana, vladavini prava i dostizanju konsenzusa.

” Onda ste politički onaj koji nema rezultate, a ne onaj ko docira. Ako se na to doda bezbjednosti element onda je stvar sve složenija. Ne mijenjate šefa Operativnog biroa ako je jedan vaš partijski drug pod sumnjom da je dio šverca, kako je rekla i Vanja Ćalović. U pravu postoji nešto što kaže da vaše radnje upućuju na neke motive. Ne mora biti u konačnom tako, ali ako imate više takvih radnji stepen izvjesnosti motiva je veći. Ako mijenjate šefa sa promjenom obrazloženja od ujutro do uveče ANB u trenutku kad se sprovodi bezbjednosna informacija od NATO značaja na nivou svih članica to koju objavi i generalni sekretar, onda su to konkludentne radnje”, rekao je Krivokapić.

Stvari su, naveo je, za ozbiljnu raspravu.

” Mislim da je nećemo riješiti ni na zatvorenoj sjednici. Mislim da ćete čuti i informaciju o procentima, koji je mene jako iznenadio”, kazao je on. Kontekst, dodao je, traži brze i čiste odgovore.

Povezani članci

“Nemojte da neko vjeruje da će bukom, hajkom ili brzim potezom izbjeću utvrđivanje činjenica. Ušli smo u ozbiljne procedure jer je ukupna političko-bezbjednosna situacija nikad ozbiljnija “,kazao je Krivokapić.

Ostavite komentar

Komentari (0)