test

Reagovanje grupe glasila: Više nećemo trpjeti diskriminaciju na pres-konferencijama vlasti

Standard

26/10/2024

17:43

Pres-konferencija evropske komesarke Ursule fon der Lajen i predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića bila je još jedan primjer diskriminacije novinara medijskih kuća koje imaju kritički odnos prema vlasti i koje nijesu prešle u vlasništvo stranog kapitala.

“Vjerujemo da ne treba posebno osvježavati sjećanje javnosti na dešavanja tokom Brdo Brioni Procesa, kada su novinari naših glasila morali da se bukvalno otimaju za mikrofon i priliku da postave pitanje i da pritom, a i post festum, budu izloženi raznim neprijatnostima.Kako bismo naše novinare ali i medijske kuće zaštitili od ovog vida diskriminacije i nepoštovanja, ukoliko ne dobijemo garancije da će ovakav odnos prestati, odlučili smo da našim prisustvom ubuduće ne opterećujemo pres konferencije predstavnika vlasti i zvaničnika EU. Neka ti susreti prijatelja prolaze bez straha od nezgodnih pitanja, a mi ćemo pronaći način da našu publiku valjano informišemo i o sadržaju tih predstava za javnost.

Dakako, obradovaće nas svaki eventualni vid esnafske solidarnosti i demonstracije profesionalnog i ljudskog samopoštovanja. Stoga se nadamo da spisak glasila koje potpisuju ovo saopštenje nije konačan”, navodi se u reagovanju koje potpisuju uredništva Antene M, ETV, E portala, Standarda i Mportala.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: VLADA CG

Ostavite komentar

Komentari (2)

Tara

26 Oct. at 20:30

antidrzavnici-nacisti crkve srbije-Odvratni su..!

USPENSKI

26 Oct. at 19:56

Nekorektan odnos prema nezavisnim medijima samo potvrđuje da je CG društvo predpoliticko u kojem tzv političari na vlasti neposeduju adekvatan nivo komunikacije,što je odlika nedemokratskih drustava sa izraženim autokratskim načinom ponašanja ,pa diskriminatorski odnos njima je inače svojstven prema neistomisljenicima.