test

SEP: Dan proglašenja Ustava suverene i nezavisne Crne Gore jedan od najznačajnijih demokratskih događaja u našoj novijoj istoriji

Standard

22/10/2024

09:32

Stranka evropskog progresa čestita dan proglašenja Ustava suverene i nezavisne Crne Gore, navodi se u saopštenju ove partije.

“Nema dileme da je ovo jedan od najznačajnijih demokratskih događaja u našoj novijoj istoriji i upravo zbog toga – očuvanje Ustava i njegova pravilna primjena, trebaju biti poluge društvenog i državnog progresa”, kazali su iz SEP-a.

Istovremeno, poručuju oni, politički i antidržavni motivi koji provijavaju kod određenih aktera na visokim državnim i političkim funkcijama, a tiču se namjere da se Ustav mijenja, ne smiju dobiti prohodnost u našim demokratskim institucijama.

“U danima kad je aktuelno prebrojavanje crnogorskih građana po kriterijumima nacija i vjera, uz političko proglašavanje popisnih pobjeda, Stranka evropskog progresa podsjeća na temeljni princip ispisan u članu 1 Ustava: “Crna Gora je građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava””, naglašavaju iz Stranke evropskog progresa.

Kako su zaključili, ovo je i čestitka i ključna poruka građanima i dijaspori uz jubilej crnogorske ustavnosti i državnosti.

Ostavite komentar

Komentari (0)