test

TEŽAK INCIDENT U SO ULCINJ: Isključena struja i bačen suzavac u toku sjednice

Standard

29/05/2024

22:11

Težak incident dogodio se večeras tokom zasjedanja Skupštine opštine Ulcinj, kada je za sada, nepoznata osoba isključila struju u zgradi Skupštine nakon čega je bačen i suzavac , saznaje nezvanično Portal Standard.

Za sada nema podataka da li je nekome od odbornika i zaposlenih ukazana medicinska pomoć. prema sazanju Standarda suzavac je bačen u sali gdje se održavalo zasjedanje, zbog čega su svi odbornici odmah napustili prostoriju.

Nije poznato da li će se večeras biti nastavljena sjednica, ali i uprkos incidentu, iz novoformirane većine, u kojoj su Forca, Demokratski savez, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, žele da sjednica bude nastavljena

Na dnevnom redu sjednice nalazile su se dvije tačke: Verifikacija mandata novoizabranih odbornika Skupštine Opštine i Prijedlog Odluke o izboru predsjednika Skupštine Opštine.

Nakon toga se predsjednik Skupštine je trebao da sazove sjednicu na kojoj je trebao biti izabran i predsjednik Opštine Ulcinj.

Međutim žučna rasprava, koja je trajala čitav dan, kulminirala je teškim incidentom .

Povezani članci

Podsjećamo, nosilac izborne liste koalicije “Za novi početak” Omer Bajraktari i predsjednik Force Genci Nimanbegu potpisali su koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Ulcinju u naredne četiri godine.

Prema tom sporazumu, prve dvije godine funkciju predsjednika Opštine Ulcinj će obavljati predstavnik koalicije “Za novi početak”, a potom predstavnik Force.

Kao što se vidi na slici koju Portal Standard objavljuje, zgrada Skupštine Opštine Ulcinj je u mraku, a ispred nje su policijska vozila i vozilo hitne pomoći.

Podsjetimo, dogovor o ‘restrukturiranju’ lokalne vlasti u Ulcinju postignut je ranije ovog mjeseca.

Iz dosadašnje većine tim dogovorom ‘otpadaju’ Građanski pokret URA i Albanska alternativa, a novi konstituenti biće Demokratska partija socijalista, Bošnjačka stranka i Demokratski savez u Crnoj Gori.

Uskoro opširnije.

Ostavite komentar

Komentari (0)