test

(UŽIVO) Vuković Šaranoviću: Mandić je ponizio Crnu Goru, dužni ste da je zaštitite

Standard

28/12/2023

14:58

Na pitanja poslanika u Skupštini odgovara ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Poslanici parlamentarne većine odustali su od postavljanja pitanja Šaranoviću. 

“Šta MUP radi u vezi sa temom koja je aktuelizovana a tiče se dvojnog državlanstva predsjednika Skupštine Andrije Mandića. Da li ste pokrenuli neke službene radnje prema kolegama iz Srbije”, pitao je poslanik DPS-a Ivan Vuković. 

“U prethodnom periodu MUP i njegovi organi su učinili sve što je u nadležnosti naših organa. Ono što je korespodencija službena sa predstavnicima nadležnih organa druge države razumjećete da ne mogu odgovoriti. Mislim da sam u mjeri mogućeg odgovorio – obaviješten sam da je MUP preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti a evo imate živog i zdravog predsjednika paralemnta pa možete i njega pitati”, kazao je Šaranović. 

“Na ispitu je autoritet i vaš i Ministarstva, ako hoćete i države Crne Gore”, kazao je na to Vuković. 

Povezani članci

“Čovjek koji je uradio to što je uradio, po sopstvenom prioznanju, je prvi čovjek zakonodavne vlasti. Onaj ko treba da bude personifaikaca pravne države nam se i vam se smije u lice”, kazao je Vuković. 

“Očekujem da će državni organi Srbije jednako ažurno i neselektivno odgovoriti na sva pitanja od našeg interesovanja i da neće imati selektivan pristup jer ga ja nemam i kod mene neće biti podvlašćenih. Prvi primjer kako bi to mogli i da dokažu je slučaj Svetozara Marovića. Očekujem da će sve naše komšije a na prvom mjestu Srboja imati jednak pristup prema svakom građaninu Crne Gore”, kazao je Šaranović. 

“Mnogo veći problem od Marovića je ovaj za koji sam vas pitao, jer taj čovjek sjedi u ovoj fotelji. Očekujem narednih nekoliko dana najkasnije početkom 2024. vaše jasno izjašnjenje u odnosu na kolegu ili koleginicu iz Srbije, da vidimo ko usporava taj proces i sa kojom namjerom. Mandić je ponizio Crnu Goru i vi ste dužni da je zaštitite”, kazao je Vuković. 

Ministar Šaranović je odgovarajući na pitanje Filipa Adžića iz URE kazao da će prostor za implemetaciju kolektivnog ugovora naći u ispravljanju nepravde.

“Znate li lkoliko je policijskih službenika koji se danas nalaze u pritvoru, koji su optuženi za teška krivična djela i koji uredno svakog mjeseca primaju zaradu, dodatak na zaradu, e to će biti moj prioritet. Takvi policijski službenici koji su učestvovali u vršenju teških krivičnih djela neće primati platu, a naročito dodatke na platu”, kazao je Šaranović. 

Sjednicu pratite na linku ispod: 

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština CG

Ostavite komentar

Komentari (0)