test

Pogledajte listu najplaćenijih košarkaša Evrolige za sezonu 2024/25

Standard

29/09/2024

09:17

Evroliga se iz godine u godinu sve više približava NBA ligi, pa tako ne čudi i što plate košarkaša neprestano skaču. Tako je ovog ljeta Olimpijakos uspio da vrati nezadovoljnog Sašu Vezenkova iz Sakramenta i učini ga najplaćenijim košarkašem Evrolige, saopštio je urednik “Jurohupsa” Arisa Barkas pozivajući se na svoje izvore.

Poznati novinar objavio je plate desetorice najplaćenijih košarkaša Evrolige (bez uračunatog poreza) i brojke koje se sada pojavljuju svakako su više nego prije pet ili deset godina.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

S obzirom na najavljene promjene u Evroligi i uvođenje “seleri kepa” (ograničenog budžeta za plate), biće interesantno vidjeti da li će primanja košarkaša samo još nastaviti da rastu ili će se ipak pojedini klubovi suzdržavati kako bi izbjegli kaznu.

S obzirom na to da je i dalje daleko početak “seleri kepa”, oni najbogatiji klubovi Evrope su se pošteno otvorili i evo kako izgleda lista košarkaša koji najviše zarađuju u Evroligi:

Saša Vezenkov (Olimpijakos) – 4,1 miliona dolara

Šejn Larkin (Anadolu Efes) – 3,75 miliona

Majk Džejms (Monako) – 3 miliona

Kostas Slukas (Panatinaikos) – 2,8 miliona

Valter Tavares (Real Madrid) – 2,7 miliona

Kevin Panter (Barselona) – 2,6 miliona

Kendrik Nan (Panatinaikos) – 2,5 miliona

Nikola Mirotić (Olimpija Milano) – 2,5 miliona

Darijus Tompson (Anadolu Efes) – 2,3 miliona

Evan Furnije (Olimpijakos) – 2,2 miliona

Najdžel Hejs-Dejvis (Fenerbahče) – 2,2 miliona

Vili Ernangomez (Barselona) – 2,2 miliona

Vensan Poarije (Anadolu Efes) – 2,2 miliona

Među njima nema igrača “vječitih”, samo je tu doskorašnji kapiten crno-bijelih Kevin Panter koji je prešao u Barselonu. Inače, Crvena zvezda je nedavno izašla sa podacima da je njen budžet za predstojeću sezonu Evrolige od 20 do 22 miliona eura, a Partizan je saopštio da je budžet kluba 23 miliona.

Podsjetimo, nova sezona Evrolige počinje 3. oktobra.

Izvor: Mondo
Izvor (naslovna fotografija):

Sport Klub

Ostavite komentar

Komentari (0)