test

Portugal prati Njemačku i Španiju: Ronaldo najbolji asistent u istoriji EURA

Standard

22/06/2024

21:29

Fudbaleri Portugala pokazali su da treba da budu u krugu najužih favorita za osvajanje EURA, nakon moćne i dominantne predstave nad ''nezgodnom

Prije početka turnira Portugalci su bili u drugoj kategoriji favorita, iza recimo jedne Engleske, ali nako dva kola, teško da iko “gordi albion” stavlja ispred “selesaa”.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!

Vinćenco Montela je iznenadio sve odlukom da Kenan Jildiz i Arda Guler ostanu na klupi za rezervne igrače, iako su mladi i talentovani fudbaleri bili među najboljim pojedincima u pobjedi nad Gruzijom.

Prva je zaprijetila Turska, nakon jedne ubačene lopte Čalhanoglua, Aktarkoglu je bio u dobroj prilici ali nije dobro uhvatio loptu.

Portugalci su međutim kontrolisali meč i već nakon 20 minuta igre došli do vođstva.

Nuno Mendeš je probio po lijevoj strani, ubacio je loptu, Kristijano Ronaldo je promašio loptu, ali je ona došla do Bernarda Silve koji je bio siguran egzekutor.

SAmo par minuta kasnije splet nesrećnih okolnosti za Montelin tim.

Bio je to opasan napad Portugala, nesporazum između Fernandeša i Ronalda, lopta je prošla do Akajdina koji je htio da smiri situaciju i vrati povratku svom golmanu, alio nije vidio da je Bajindir izašao van svoje linije i tako je poslao loptu u svoju mrežu.

Imao je Bruno Fernandeš već u prvom poluvremenu da stavi tačku na meč, ali je iz dobre situacije daleko preko prečke prebacio loptu.

U nastavku ponovo kao u prvom poluvremenu, prva poluprilika za Tursku, preko Jazićija, a onda nedugo zatim sjajna kontra Portugala i situacija koja je iznanadila sve.

Kristijano Ronaldo je bio u poziciji gdje je bio 1 na 1 sa golmanom, mogao je da šutne i postavi rekord kao najstariji strijelac u istoriji EURA, ali je fudbaler Al Nasra nesebičo poslao pas ka Fernandešu kojem nije bilo teško da pogodi prazan gol.

Do kraja Portugal je mirno kontrolisao tok meča, smanjili su potrošnju i sada su sigruni kao prvi iz grupe F.

Izvor (naslovna fotografija):

Portugal (foto: Beta/AP/Darko Vojinovic)

Ostavite komentar

Komentari (0)