test

Traži se sponzor za brendiranje Sportskog centra “Morača”

Standard

29/08/2024

12:49

Sportski objekti pokušavaju da poprave tešku finansijsku situaciju.

Po uzoru na velike arene, kako fudbalske tako i one za dvoranske sportove, poput Emirejts stadiona u Londonu, Mercedes-Benc stadiona i Porše arene u Štutgartu, Etihad stadiona u Mančesteru, te Štark arene i MTS dvorane u Beogradu, i Sportski centar „Morača“ u Podgorici uskoro bi mogao da dobije ime po nekom od sponzora.

Naime, Sportski objekti Podgorice d.o.o. čiji je osnivač Glavni grad, raspisali su javni konkurs za brendiranje Sportskog centra „Morača“, ne bi li koliko-toliko popravili zatečenu lošu finansijsku situaciju u preduzeću, te nedostajuća sredstva iz budžeta koja ovom društvu nijesu povećavana već nekoliko godina.

Ovo je drugi put da Sportski objekti objavljuju javni poziv tim povodom, a na prvi nije bilo odziva. Ovog puta umjesto perioda od pet godina, promjena imena dvorane predviđena je na rok od tri godine, a zakupac bi godišnje morao za to da izdvoji 120.000 eura (bez PDV-a), uz plaćanje unaprijed za svaku godinu.

Takođe, u to bi bilo uključeno i reklamiranje na Stadionu malih sportova. Brendiranje objekata je sastavni dio odluke koju je usvojila Skupština glavnog grada, a kojom se predviđaju načini kako da Sportski objekti nadoknade minus iz prethodne godine.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

kathmanduandbeyond

Ostavite komentar

Komentari (0)