test

Podgorica: Pritvorenik teško povrijedio policajca u “betonjerci”

Standard

02/03/2024

11:24

Policajac Odjeljenja bezbjednosti Podgorica Mićo Radović teže je povrijeđen kada ga je sinoć, tokom sprovođenja do pritvorskih prostorija, udario uhapšeni Z.V. (38) iz Podgorice, potvrđeno je portalu Standard iz policije.

“Sinoć je oko 20:45 časova u prostorijama za zadržavanje Odjeljenja bezbjednosti Podgorica fizički je napadnut policijski službenik radno angažovan na obezbjeđenju prostorija za zadržavanje, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Naime, prilikom izvođenja zadržanog lica Z.V. do toaleta, koji je u prostorijama za zadržavanje boravio zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa, isti je fizički napao policijskog službenika M.R. i tom prilikom mu je nanio tešku tjelesnu povredu – naprsnuće lobanje. Lice je savladano uz upotrebu sredstava prinude – fizičkom snagom, i smješteno u prostoriju za zadržavanje”, navode iz UP.

Povrijeđeni policijski službenik je upućen na ukazivanje ljekarske pomoći u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore, te je zadržan na odjeljenju neurohirurgije radi daljeg posmatranja.

Osumnjičeni Z.V. je juče uhapšen zbog sumnje da je počinio više krađa u Podgorici.

“Sa događajem je obaviješten tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama Z.V. stiču elementi krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju”, kazali su iz UP.

Izvor (naslovna fotografija):

ilustracija; Pixabay

Ostavite komentar

Komentari (0)