test

BS: Ozbiljno shvatiti poruke zvaničnog Brisela, Crna Gora mora ostati na kursu EU integracija

Standard

08/11/2023

16:50

Najnoviji izvještaj Evropske komisije o napretku realan je prikaz stanja u državi, sa jasnim i konkretnim porukama koje prije svega Vlada i Skupština treba ozbiljno da shvate, kako bi Crna Gora čvrsto ostala ma kursu EU integracija, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.”Zabrinjava činjenica da već treću godinu uzastopno nema napretka u pregovorima, što mora biti jasan signal dodatne posvećenosti ispunjavanju mjerila i zatvaranju poglavlja. Uprkos stagnaciji na EU putu, uvjereni smo da Crna Gora još uvijek ima istorijsku šansu da postane prva naredna članica EU. Vjerujemo da uz podršku naših međunarodnih partnera možemo doći do konzesusa oko najvažnihih pitanja, jer za nas članstvo u EU nema alternativu”, kazali su iz Bošnjačke stranke.

Povezani Članci

Iz ove partije su dodali da će, kao članica Evropske narodne partije (EPP), biti partner u ostvarivanju ovih ciljeva, jer je riječ o programskim odrednicama te stranke.

” Mi ćemo, kao i do sada, pružati snažnu podršku demokratskoj tranziciji, integracijama, usvajanju standarda i snaženju institucija vladavine prava”, poručili su iz Bošnjačke stranke.

Ostavite komentar

Komentari (0)