test

Canović: Vjerujem da će se u Skupštini postići konsenzus o sadržaju Rezolucije o zločinu u Šahovićima

Standard

05/02/2024

11:23

Zločin u Šahovićima predstavlja mrlju u istoriji, poraz ljudskosti i tišinu istinoljublja. Nevino stradali, mučeni i protjerani sa svojih ognjišta zaslužuju spomen i trajno čuvanje od zaborava, kazao je član predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Nihad Canović.

On se, kako je saopšteno iz te partije, oglasio povodom najave Odbora za obilježavanje stogodišnjice genocida u Šahovićima da će predložiti Skupštini Crne Gore da usvoji rezoluciju kojom će osuditi taj zločin.

”Događaj u kojem je u mirnodopskim uslovima stradalo nenaoružano bošnjačko stanovništvo zaslužuje da bude okarakterisan od strane institucija na pravedan način, a žrtve i njihove porodice da nakon jednog vijeka ovaj okrutni čin bude tretiran na adekvatan način. U duhu suživota, te istinskog suočavanja sa zločinačkim i svirepim dešavanjima iz prošlosti, koji predstavljaju užasan trag jednog vremena u kojem se ćutalo na nepravdu, nasilje i stradanje nevinih ljudi, vjerujem da će se u Skupštini Crne Gore postići konsenzus o sadržaju Rezolucije i time se jasno odrediti prema zločinu u Šahovićima”, naveo je Canović.

Izvor (naslovna fotografija):

Nihad Canović

Ostavite komentar

Komentari (0)