test

Ćinćur: Milović je nanio mnogo štete Spajiću, Jevrosima Pejović i ja smo tražile da ne bude ministar pravde

Standard

27/02/2024

22:56

Nezavisna poslanica Radinka Ćinćur kazala je kako su ljetos ona i Jevrosima Pejović, dok su još pripadale Evropi sad tražile da Andrej Milović ne bude ministar pravde.

“Nijesmo se mogle složiti sa tim da čovjek koji je na Glavnom odboru prijeti svojim koleginicama bude ministar pravde i dijeli pravdu na neki način u Crnoj Gori. Oni su to ignorisali i izglasali Vladu i posle toga niko nije potezao pitanje mog članstva u PES-u, a onda ni ja nisam. Čekala sam da vidim šta će se desiti do onog momenta kada nam je bilo jasno da nemamo ništa zajedničko sa takvim vođenjem partije“, kazala je Ćinćur za Adriju.

Kaže kako je Milović “nanio mnogo štete Milojku Spajiću”.

“Mnogo grešaka je napravio, neizručenje turskog državljanina Bilija Čamgoza i pored odluka nekoliko sudskih vijeća jedna je od posljednjih. Mnogo minusa je imao, koji su se nizali. Naprasno je smijenjena naša predstavnica u Sudu u Strazburu Valentina Pavličić i to prosto bez ikakvog obrazloženja, a poslata osoba dosta nepoznatog pedigrea“, dodala je ona.

Tvrdi i da i danas ima neslaganja u PES-u.

“Neslaganja ima i dalje, a to smo mogli da vidimo prilikom izglasavanja Borda direktora EPCG. Mislim da je i to jedan skandal, gdje je sve ono za šta smo se zalagali palo u vodu i crtaju se pozicije za pojedine ljude što nije dobro. Postoje ljudi u PES-u koji će se tome suprostavljati samo je pitanje koliko će to trajati i imati snage da se bore”, istakla je Ćinćur.

Izvor (naslovna fotografija):

PES

Ostavite komentar

Komentari (0)