test

Ćinćur: Opštine i sponzori, umjesto Vlade, preuzimaju organizaciju samita lidera regiona “Brdo – Brioni”

Standard

07/10/2024

22:56

Činjenica da opštine i sponzori, umjesto Vlade Crne Gore, preuzimaju organizaciju samita lidera regiona ''Brdo - Brioni'', čiji je domaćin ovog puta predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, bez obzira ko je on personalno, predstavlja ozbiljan udarac državnom kredibilitetu, smatra nezavisna poslanica u Skupštini Crne Gore, Radinka Ćinćur.

Ona je na Facebook-u kazala da ovaj potez šalje jasnu poruku da se unutrašnji sukobi mišljenja i političke podjele stavljaju ispred državnih interesa. 

“Dok se od Crne Gore očekuje da pokaže ozbiljnost i institucionalnu zrelost, lideri susjednih nam država će svjedočiti našim slabostima, koje bi naprosto morale ostati unutrašnja stvar. Državne obaveze i ugled ne smiju biti žrtve ličnih animoziteta i drugačijih pogleda na političke procese u zemlji”, navela je Ćinćur.

Prema njenim riječima, stoga “je jadno da Vladi nije prioritet organizacija vrlo značajnog regionalnog samita kakav je “Brdo Brioni”.

A sprema se za, kako je navela, promociju države preko “trke jedrilica”, o čemu će, dodala je ona, tek biti riječ u narednim danima.

“Opština Tivat i Opština Kotor su osvjetlale obraz Crnoj Gori. Bravo za Željka Komnenovića i Vladimira Jokića“, napisala je Ćinćur na svom Fejsbuk profilu.

Izvor (naslovna fotografija):

Facebook/ Radinka Ćinćur

Ostavite komentar

Komentari (0)