test

Milatović: Dobrosusjedska saradnja i sprovođenje suštinskih reformi prioritet na putu ka EU

Standard

13/09/2024

11:32

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je specijalnog izaslanika Francuske za Zapadni Balkan, Renea Trokaza.

“U otvorenom i sadržajnom razgovoru potvrđeni su odlični i prijateljski odnosi Crne Gore i Francuske, koje karakteriše intenzivna bilateralna saradnja, savezništvo u okviru NATO-a i podrška Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

Predsjednik Milatović je istakao da Crna Gora kao lider u pregovaračkom procesu mora iskoristiti momenat da ispuni zadatke i da do 2028. godine postane punopravna članica Evropske unije”, navodi se u saopštenju Kancelarije za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore.

U tom smislu, naveo je da dobrosusjedska saradnja i sprovođenje suštinskih reformi moraju biti prioritet donosilaca odluka, te poručio da bi učlanjenje Crne Gore u EU bio pozitivan signal i ostalim zemljama kandidatima, da se reforme isplate i da je proces
proširenja i dalje živ.

“Francuski izaslanik Trokaz je poručio da će Francuska nastaviti da snažno podržava napore Crne Gore na evropskom putu i naglasio je da naša zemlja predstavlja važnog partnera u regionu Zapadnog Balkana.

Takođe, predsjednik države izrazio je zadovoljstvo što će uzeti učešće na predstojećem Samitu Frankofonije u Parizu, 4. i 5. oktobra, što će biti prilika da Crna Gora dodatno ojača svoju poziciju na multilateralnom planu”, piše u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Kabinet predsjednika

Ostavite komentar

Komentari (0)