test

Nakon informacije o pripremi atentata na Đukanovića: Odbor će saslušati Borisa Milića i Zorana Brđanina

Standard

23/07/2024

10:58

Završena je 17. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je donesena odluka o kontrolnom saslušanju direktora ANB Borisa Milića i direktora UP Zorana Brđanina na temu postupanje sektora bezbjednosti u slučaju obavještajnih saznanja o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Zahtjev za kontrolno saslušanje Borisa Milića i Zorana Brđanina podnijeli su članovi Odbora: Danijel Živković, Nikola Zirojević, Nikola Janović i Ervin Ibrahimović. 

Tok sjednice:

Sjednici prisustvuje većina pa se konstatovalo da sjednica ima kvorum za rad. Na dnevnom redu nalazi se zahtjev članova Odbora Danijela Živkovića, Nikole Zirojevića, Nikole Jnaovića i Ervina Ibrahimovića za kontrolno saslušanje direktora ANB Borisa Milića i direktora UP Zorana Brđanina.

“Kroz medije ste imali prilike da se upoznate sa važnom informacijom koja se odnosila na činjenicu da se pripremalo ubistvo Milu Đukanovića. Kako javnost ne bi ostala uskraćena za sve važne informacije kazao sam da očekujem od nadležnih organa da saopšte činjenice i informacije”, kazao je poslanik DPS Danijel Živković.

On je istakao da je došlo do određene disonancije u odnosu na dvije važne bezbjednosne institucije. 

Predsjednik Odbora Miodrag Laković kazao je Živkoviću da je na Vijeću za nacionalnu bezbjednost bilo riječi o ovoj temi, ali da te sjednice imaju određeni stepen tajnosti.

“Samo mogu da kažem da je tema tretirana, ali se slažem da se može tretirati i na Odboru i mi ćemo podržati ovu inicijativu”, kazao je Laković.

Prijedlog za saslušanje Milića i Brđanina je jednoglasno usvojen na Odboru.

“Konstatujem da je Odbor za bezbjednost i odbranu jednoglasno donio odluku o kontrolnom saslušanju direktora ANB Borisa Milića i direktora UP Zorana Brđanina na temu postupanje sektora bezbjednosti u slučaju obavještajnih saznanja o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića”, rekao je Laković.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)