test

Vlahović poručio Milatoviću: Ne odlučuje Vučić ko može biti ambasador Srbije u CG

Standard

14/07/2023

07:05

''Kaže da mu je predsjednik Srbije Aleksandar Vućić rekao da novi ambasador Srbije u Podgorici neće biti Vladimir Božović.'' To kaže Jakov Milatović! Ovo je potpuna besmislica, naveo je na Twitteru diplomata Miodrag Vlahović.

Prema njegovim riječima, postoji agreman (agremént) – formalna saglasnost zemlje prijema da li neko može biti ambasador.

„To znači da, g. Slučajni Predsjedniče Jakove Milatoviću, ne odlučuje Vučić ko može biti ambasador Srbije u CG, nego o tome odlučuje crnogorska vlast – ako Crna Gora ima SVOJU vlast, naravno. Tvoja izjava implicira da nemamo vlast i da Ti nemaš elementarno znanje o ovim stvarima. Tužno. A ovo znači, g. SP Jakov Milatović (a obraćam se i roju Tvojih i PES botova, od kojih su neki vanredno glupavi), da Ti ozbiljno misliš kako je A. Vučić “dobar” i “konstruktivan” jer nam/vam, eto, neće predložiti osobu koja je u Crnoj Gori proglašena za nepoželjnu“, navodi Vlahović.

To je, dodaje, zaista “negdje”.

„Možda, g. Slučajni Predsjedniče, u stanju našeg polu-očaja i krajnje velike nužde – da probaš da o tome upitaš nekog iz MVP. Recimo drugog sekretara i ambasadora, g. Teletabisa. On će Ti sigurno objasniti, ako ste se pomirili. Jer, ovo i teletabisi znaju“, zaključio je Vlahović.

Izvor (naslovna fotografija):

Miodrag Vlahović

Ostavite komentar

Komentari (0)