test

(VIDEO) Nadal objavio kraj: Još Dejvis kup i penzija

Standard

10/10/2024

16:12

Španac osvojio 22 grend slem titule od ukupno 92 na ATP turu, dok je tokom igračke karijere osvajao zlatne medalje na Olimpijskim igrama i u singlu (Peking 2008) i u dublu (Rio De Žanerio 2016).

Još Dejvis kup i penzija – jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal video-porukom na društvenim mrežama je objavio prekid igračke karijere na finalnom turniru reprezentativnog takmičenja koje je na programu od 19. do 24. novembra u Malagi.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

“Ovdje sam kako bih vas obavijestio da završavam profesionalnu karijeru. Realnost je da su iza mene neke teške godine, posebno posljednje dvije. Ovo je naravno teška odluka za koju je bilo potrebno određeno vrijeme da je donesem. Ali, u životu sve ima početak i kraj i mislim da je ovo pravo vrijeme da završim karijeru koja je bila dugačka i mnogo uspješnija nego što sam ikada mogao da zamislim”, kazao je Nadal.

Na društvenim mrežama se Nadal zahvalio svima na nekoliko svjetskih jezika, među kojima je i srpski.

Rafael Nadal stekao je reputaciju jednog od najvećih tenisera svih vremena i to u razdoblju tokom kojeg se za trofeje borio sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

Nadal je osvojio 22 grend slem titule od ukupno 92 na ATP turu, dok je tokom igračke karijere osvajao zlatne medalje na Olimpijskim igrama i u singlu (Peking 2008) i u dublu (Rio De Žanerio 2016).

Na prvom mjestu ATP liste proveo je 209 nedjelja, na čelu je završavao godine u pet navrata, a i dalje drži rekord od 14 osvojenih titula na Rolan Garosu.

Nadal je jedan od trojice tenisera koji su kompletirali Zlatni slem, a ostaće upamćen i kao “kralj šljake” uzevši u obzir da je u najboljim danima bio neprikosnoven na toj podlozi.

Karijera Rafaela Nadala bila je impresivna.

Izvor (naslovna fotografija):

Rafael Nadal

Ostavite komentar

Komentari (0)