test

Interpol raspisao žutu potjernicu za Dankom Ilić

Standard

31/03/2024

20:17

Interpol je raspisao žutu potjernicu za nestalom Dankom Ilić, javio je na društvenim mrežama Igor Jurić, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Na sajtu Interpola navodi se da je djevojčica stara godinu dana, opisan je njen fizički izgled i karakteristični detalji, kao što je mladež na lijevoj nadlaktici…

Prethodno je saopšteno da MUP Srbije radi na rasvjetljavanju okolnosti u vezi sa snimkom koji se navodno pojavio iz Beča, i to je nezvanično potvrđeno za N1. To je, kako je rečeno, jedan od brojnih tragova na kojima nadležni rade. Bečka policija ispitala je državljanina Srbije koji živi u prijestonici Austrije, a koji je snimio djevojčicu u tom gradu koja liči na nestalu Danku Ilić (2) iz okoline Bora.

“Svjedok je ispitan i obezbijeđen je snimak koji je muškarac napravio. Čovjek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala djevojčica, predmet su istrage koja je u toku“, rekao je za austrijske medije Markus Ditrih, portparol bečke policije, a prenio je portal “Kleine zeitung”.

On je potvrdio ono što je objavljeno u Srbiji, da je državljanin Srbije koji živi u Beču kazao da je u subotu uveče oko 20 časova na tramvajskoj stanici u centru Beča vidio dvogodišnju djevojčicu nestalu u Srbiji, u pratnji dvije žene.

“Zatim je kontaktirao srpske vlasti. Oni su se obratili bečkoj policiji sa zahtjevom za istragu”, kazao je portparol policija.

Ambasada Srbije u Austriji je na svom zvaničnom „X“ nalogu podijelila sliku djevojčice i njene podatke, uz poziv svim našim građanima koji žive u toj zemlji da ukoliko vide nestalu Danku odmah jave Srbiji ili austrijskoj policiji.

Ambasada je navela i telefone na koje je potrebno prijaviti informacije o djevojčici.

U Srbiji traje šesti dan potrage za Dankom Ilić (2) koja je nestala u naselju Banjsko Polje u okolini Bora. Do sada su više puta ispitani otac i majka djeteta, a telefon majke je uzet na vještačenje.

Izvor: N1
Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)