test

Martinović – Maskay: Intezivnija podrška i saradnja Francuske u procesu pristupanja EU i u oblastima turizma i ekologije

Standard

16/12/2023

13:48

Francuska je zainteresovana da Crnoj Gori intenzivnije pruži podršku u okviru procesa pregovora sa Evropskom unijom (EU) i zatvaranja Poglavlja 27, kao i da ojača saradnju u oblasti turizma i ekologije dvije zemlje i zajednički radi na razvoju održive infrastrukture, saopšteno je na sastanku ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimira Martinovića i francuske ambasadorke u Crnoj Gori Anne-Marie Maskay.



“Ambasadorka je konstatovala da je MERT jedan od najvažnijih resora, naročito u procesu pristupanja Crne Gore EU”, kaže se u saopštenju.

Osvrnula se i na evropske integracije, navodeći da je Francuska više puta istakla i snažno podržala Crnu Goru na putu ka EU.

„Nadamo se da ćete što prije pristupiti EU i na tom putu imate našu punu podršku“, poručila je ambasadorka.

Martinović je napomenuo da je podrška Francuske Crnoj Gori izuzetno važna, te da bi se unapređenje prijateljskih i tradicionalno dobrih odnosa dvije zemlje moglo ostvariti kroz turizam i ekologiju.

„Cijenimo iskustvo Francuske, te sam uvjeren da uz vašu podršku možemo povećati broj francuskih turista u Crnoj Gori, koji se prema podacima iz godine u godinu povećava “, istakao je ministar Martinović.

Predstavljen je rad Regionalne francuske razvojne agencije, ciljevi praćenja ekološke i energetske tranzicije zemlje i procesa pristupanja EU, i finanisaranja projekata iz tih oblasti.

Izvor (naslovna fotografija):

Martinović-Maskay

Ostavite komentar

Komentari (0)