test

(UŽIVO) Spajić: Nikada nismo rekli da će svima plate biti veće 25 odsto; Mandić: Kapelu ne bi gradila nijedna vjerska organizacija, nego narod, svako bi možda dao po euro

Standard

19/07/2024

17:54

Predsjednik Vlade Milojko Spajić odgovara na poslanička pitanja u Skupštini Crne Gore u okviru Premijerskog sata.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da je ideja o obnavljanu kapele nije ideja o obnavljanju kapele Aleksandra Karađorđevića.

“Kapelu ne bi gradila nijedna vjerska organizacija, nego narod, svako bi možda dao po euro”, rekao je Mandić.

Spajić nije konkretno odgovorio na pitanje poslanika Zirojevića već je kazao da je “popis matrica kako treba rješavati neke teme u Crnoj Gori”.

Zirojevi će, međutim, ukazao da je u pisanom odgovoru na ovo pitanje, od Spajića dobio odgovor kako će Mandića zamoliti da odustane od ideje izgradnje kapele.

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević pitao je Spajića kako komentariše izjave predsjednika Skupštine Andrije Mandića kojima je inicirao izgradnju kapele na Lovćenu, a koje, kako je naveo, duboko dijele crnogorsko društvo i potencijaino mogu dovesti do ozbiljnog pogoršanja međuvjerskih i međunacionalnih odnosa u Crnoj Gori. On je rekao i da cijelu tu priču prati plasiranje brojnih neistina i kontroverzi. Ta kapela, kako je rekao, bila bi negiranje crnogorskog identiteta.

“Gle čuda, od inicijativa da se grade putevi, bolnice ili škole, dođosmo do inicijative da se gradi kapela”, rekao je Zirojević. ž

Ta kapela, kako je rekao, bilo bi pokazivanje nadmoći SPC u državi Crnoj Gori.

Premijer je ponovio ključne tačke juče predstavljenog programa Evropa sad 2.

“Uvjeren sam u uspješnu implementaciju”, rekao je Spajić.

Poslanik Demokratske narodne partije Milun Zogović pitao je premijera Spajića da li je zadovoljan dosadašnjom dinamikom sprovođenja programa Evropa sad 2 i koji je krajnji rok za implementaciju svih mjera iz programa. Iskazao je uvjerenje da na osnovu svih parametara, postoje jasni preduslovi za uspješnu implementaciju programa Evropa sad 2.

I Zirojeviću oduzeta riječ: Izrečena mu je i opomena
Nakon Adžića, pa Vukovića, Zdenka Popović oduzela je riječ i Nikoli Zirojeviću (SD).

Ona mu je pritom izrekla i opomenu.

Premijer je rekao da se Vlada ne miješa u rad Specijalnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja. Kako je rekao, te institucije su slobode da djeluju.

“Ni ja niti bilo ko iz mog okruženja ne utiču na njihov rad. Vjerujem da bezbjednosni sektor savjesno radi”, rekao je Spajić. 

On je naveo da se najzad vidi kraj korupcije i kriminala u Crnoj Gori, i to posebno raduje.  

“Hapšenje i procesuiranje osumnjičenih i optuženih za izvršenje najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije nisu pitanje revanšizma prema bilo kome, bilo da se radi o izabranim, imenovanim ili na druge načine angažovanim licima u sistemu javne uprave. Naprotiv, ovakve aktivnosti predstavljaju dokaz da je Crna Gora posvećena unapređenju vladavine prava, jačanju pravosudnog sistema i osiguranju pravde za sve svoje građane”, rekao je premijer. 

Šef Kluba poslanika Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović pitao je premijera da li je hapšenje i procesuiranje osumnjičenih i optuženih za izvršenje najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, revanšizam prema izabranim, imenovanim ili na druge načine angažovanim osobama u sistemu javne uprave. On je rekao da danas o navodnom ugrožavanju osnovnih ljudskih prava govore oni koji su tokom trodecenijske vlasti upravo ugrožavali ljudska prava građana. 

Spajić je rekao kako je zaključeno da je finalizacija procedure za potpisivanje sporazuma jedan od prioriteta u bilateralnim odnosima sa Njemačkom.

“Ovaj sporazum je od izuzetne važnosti za crnogorske državljane, koji borave i rade u SR Njemačkoj imajući u vidu da, nakon isteka perioda od šest mjeseci, moraju ponovo polagati ispit radi sticanja njemačke vozačke dozvole. Ambasada SR Njemačke u Podgorici i Institut za proučavanje puteva su početkom 2024. godine dali pozitivno mišljenje nakon što su, prema sugestijama saveznih pokrajina od jeseni 2023. godine zatražene dodatne analize i mišljenja o stanju u saobraćaju u Crnoj Gori. Prema posljednjim informacijama, od 10. jula 2024. većina saveznih pokrajina je dala pozitivno mišljenje za zaključivanje sporazuma. Slijedi priprema nacrta zajedničkog pisma namjere, koje će biti upućeno na usaglašavanje nadležnim crnogorskim institucijama preko Saveznog MVP”, rekao je premijer, uz napomenu da bi potpisivanje sporazuma moglo da uslijedi na jesen. 

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitao je Spajića kada će sa Njemačkom biti potpisan sporazum o priznavanju vozačkih dozvola iz Crne Gore. 

“To pitanje treba izdići iznad dnevne politike. Naši ljudi žive tamo, nadam se da ćemo moći da ih obradujemo tako što će ovaj sporazum biti potpisan”, rekao je Ibrahimović. 

Odgovarajući Kovačeviću, premijer je rekao da usvajanjem Prostornog plana ali i kreiranjem podsticajnog poslovnog ambijenta, Vlada Crne Gore posvećeno radi na stvaranju uslova za veći priliv stranih investicija. Naveo je da lokalne samouprave treba da predlažu projekte. 

“Siguran sam da u takvom pristupu leži nova, razvojna šansa za Nikšič ali i za cijelu Crnu Goru”, navodi Spajić.

Spajić je rekao da veoma male zarade ugrožavaju Fond PIO.

“Ključna stvar je da zarade budu veće”, rekao je Spajić. 

On je rekao da potpuno podržava svog šefa kabineta Branka Krvavca, ističući da bi on mogao da bude premijer u bilo kojoj zemlji u Evropi. Kazao je da je ponosan na njega, kao i da radi 16 sati dnevno. 

“Vi ste izgleda navikli na jednog bosa koji prisvaja sve zasluge. Meni to ne treba. Bitna je suština. A to je da građane čeka prosječna zarada od 1.000 eura u oktobru”, kazao je premijer. 

Oskar Huter (DPS) zatražio je da premijer uputi izvinjenje poslanicima zbog izjave da primaju plate od 3.000 eura. Potpredsjednica parlamenta Zdenka Popović rekla je da plate poslanika nijesu preko 2.000 eura. Spajić je rekao da će plate rasti i poslanicima, kao i drugim građanima. 

Poslanik Nove srpske demokratije Marko Kovačević rekao je da želi da čuje od premijera da li je Vlada spremna da učestvuje u realizaciji projekta “Sunčani grad” u Nikšiću.

“Mi smo u procesu donošenja planskog dokumenta Opštine Nikšić predvidjeli izgradnju stambenih i poslovnih objekata, a planirali smo i dovođenje nekog respektabilnog investitora”, rekao je Kovačević. 

Miloš Konatar (URA) rekao je da se povratkom URA na vlast neće vraćati minimalne zarade na 147 eura. On je rekao da je baš URA inicirala povećanje zarada. 

“Može se govoriti neistina ali činjenice su evidente”, rekao je Konatar. 

Živković Spajiću: Vi ste čovjek opasnih namjera

Crna Gora je dobila IBAR, ušli smo u završnu fazu pregovora sa EU. Partija koju predvodim, trasirala je nakon obnove nezavisnosti dva ključna cilja, članstvo u NATO i EU. Do 2020. godine, Crna Gora je u pregovorima sa EU otvorila sva poglavlja i privremeno zatvorila tri. Mislite li da će Crna Gora biti u mogućnosti da krajem godine započne proceduru zatvaranja poglavlja, pitao je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

“Vi ste Vašim ponašanjem doveli u opasnost evropski put Crne Gore i to usvajanjaem rezolucije o osudi zločina u Jasenovcu”, kazao je Živković.

Podsjetio je da Spajić kazao da će nam donešenje takve odluke donijeti štetu.

“To je čisti mazohizam. Vi ste izabrali svoj put, vi ste izabrali da odaberete svoju fotelju, zbog fotelje ste glasali za ovu rezoluciju u parlamentu, svjesni da će Hrvatska usporiti proces evropskih inetgracija. Sa umišljajem ste zaustavili evropski put Crne Gore. Vi ste čovjek opasnih namjera i sa opasnim namjerama. Za vas ne postoji nijedna crvena linija i pogubna odluka zbog koje biste kazali da nećete da učestvujete u rušenju Crne Gore i nacionalnih interesa i da kažete da idemo na izbore, neka građani kažu šta misle. Ne postoji ništa na svijetu što bi Vas zaustavilo da sačuvate sebe na poziciju premijera, a pogubnije je to jer ste pristali na ucjene dva bivša lidera DF-a”, poručio je Živković Mandiću.

Dodao je da je Spajić došao na ideološku platformu Andrije Mandića.

Danijel Živković

Spajić je u odgovoru istakao kako se naša zemlja nalazi na raskrsnici i imamo dva puta.

“Prvi vodi ka evropskoj budućnosti, koja donosi prosperitet i dobrobit za čitavo društvo, dok drugi put donosi nestabilnost i propuštanje još jedne prilike da se pridružimo evropskoj porodici. Upravo je dobijanje IBAR-a pokazatelj političke zrelosti, svih parlamentarnih partija. Dobijanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24, nagrada je za pokazanu stabilnost parlamentarne većina, ali i podršku, koju su dale opozicione partije”, navodi Spasjić.

Nakon višegodišnje stagnacije, odblokiran je, dodaje, proces EU integracije, čime su, uz sinergiju sve tri grane vlasti i politički konsenzus u Skupštini oko ključnih pitanja, na djelu potvrdili strateško opredjeljenje da postanemo prva naredna članica Evropske unije, koje je sažeto u poruci ,,28. do 2028”.

“Na ovom putu ne smijemo se zaustaviti ni po koju cijenu, kao što ni tempo ne bi trebalo da bude sporiji u narednih 18 do 24 mjeseca. Sve je u našim rukama, budućnost čitave Crne Gore zavisi od svih nas ovdje, jer, dragi građani, ovo je naša šansa! U ovom procesu ćemo na kraju svi jednako biti pobjednici, ili gubitnici, i vlast i opozicija, ali na kraju najvažnije i građani”, kazao je Spajić.

Što se tiče uloge Demokratske partije socijalista u trasiranju našeg evropskog puta, više je, kaže Spajić, nepobitnih činjenica.

“Ali, uvaženi kolega Živkoviću, sigurno da ćemo se saglasiti oko jedne, proces pregovaranja se odužio i tu držimo negativni rekord, koji niko od nas ne želi! Bježanje od izazova, koje donose poglavlja 23 i 24, odnosno jačanje vladavine prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, zaključalo nas je u pregovorima godinama. Sada je međutim vrijeme, da nastavimo sa konstruktivnim djelovanjem i konačno zaključimo proces, a to ćemo uraditi jedino, ako istinski budemo željeli da zatvorimo, ne privremeno, nego trajno i ne tri nego sva poglavlja”, kazao je Spajić

Vlada je, dodaje, zadržala vrlo ambicioznu evropsku agendu, a Ministarstvo evropskih poslova već usklađuje tempo sa Evropskom komisijom.

“Sa posebnom radošću moram da istaknem da u tome imamo veliku podršku direktora Direktorata Evropske komisije za proširenje i susjedstvo, Herta Jana Kopmana, koji je pravi predstavnik želje Evropske unije za proširenjem, a optimizam, da će Crna Gora biti sljedeća članica u najskorijem roku, se širi, i svi smo odgovorni za to da ga iskoristimo. To dugujemo građanima, koji gotovo da imaju konsenzus po pitanju odlučnosti da se pridružimo velikoj evropskoj porodici”, kazao je Spajić.

Shodno podacima koje na dnevnom nivou dobija iz nadležnog ministarstva, vjeruje da do kraja ove godine Crna Gora može zatvoriti minimum tri pregovaračka poglavlja s veoma složenom pravnom tekovinom.

“Riječ je o poglavlju 7 – Pravo intelektualne svojine, 10 – Informatičko društvo i mediji, 20 – Preduzetništvo i industrijska politika. Pored navedenih, Crna Gora ima visoku internu spremnost u nekoliko drugih pregovaračkih poglavlja čijim zatvaranjem u kratkom roku bi kritični broj poglavlja bio zatvoren, a evropski integracioni proces značajno ubrzan. Ta poglavlja zatvorila bi se do kraja ove godine ili na prvim međuvladinim konferencijama početkom 2025. godine”, kazao je Spajić.

U ovom cilju, neophodno je, ističe on, održati zavidan stepen motivacije i posvećenosti kako državne administracije tako i naše diplomatske mreže, kojoj smo svjedočili u minulim mjesecima.

“Preduslov za održanje pozitivne dinamike je snažna politička volja, maksimalni napori na ekspertskom nivou i intenzivan rad pregovaračke strukture. Svakako, značajan faktor ostaje politička stabilnost i uspješna saradnja Vlade i Skupštine, u svrhu obezbjeđivanja efikasne i transparentne zakonodavne procedure kod inicijativa važnih za usklađivanje s pravnom tekovinom EU, kao što je to bio slučaj kod donošenja IBAR zakona”, kazao je Spajić.

Naposljetku, od presudne važnosti je, ističe premijer, spremnost novog sastava Evropske komisije da politiku proširenja zadrži u vrhu agende i kroz konkretne akte podrške da dodatni vjetar u leđa našim ukupnim naporima na integracionom planu.

“Bezrezervna podrška zemalja članica koju smo dobili tokom glasanja o IBAR-u nas u tom smislu ohrabruje pa vjerujem da ćemo u mjesecima koji su pred nama potvrditi kvalitetan partnerski odnos koji njegujemo, s konačnim ciljem koji nas pokreće, a to je punopravno članstvo Crne Gore u EU i dobrobit naših građana”, kazao je Spajić.

Nakon što je poslanik URA-e Filip Adžić poručio kako Spajić “laže”, a onda i pokušao da mu replicira, Andrija Mandić mu je oduzeo riječ, nakon čega je data pauza.

Živković: Umjesto onog kalkulatora vi treba da stavite drugi da građani izračunaju koliko puta ste ih prevarili

Na to mu je Živković istakao da je njegova politika ozbiljna prevara.

“Umjesto onog kalkulatora vi treba da stavite drugi kalkulator da građani izračunaju koliko puta ste ih prevarili-kalkulator za prevare građana Crne Gore. Obećali ste građanima sedmočasovno radno vrijeme, nultu stopu nezaposlenosti za godinu. Ja znam da je politika za vas manipulacija, obmana i prevara”, kazao je Živković.

Istakao je da zna da će partija Andrije Mandića u utorak ući u Vladu.

“Što prije uđu u Vladu ona će prije pasti”, ocijenio je Živković.

Spajić: Privreda bila zagušena, 15 miliona eura smo samo za par mjeseci vratili privredi

Partijskog kolegu Spajića, šefa Poslaničkog kluba PES-a Vasilija Čarapića, interesuje mišljenje premijera o strateškom razvoju Crne Gore.

“Kakva je Vaša vizija strateškog razvoja Crne Gore i na koji način bi Razvojna banka Crne Gore podržala buduće strateške infrastrukturne i razvojne projekte u Crnoj Gori”, pitao je Čarapić.

Spajić je kazao da prethodna vlast nje imala sluha za privredu kojoj je trebalo novca i likvidnost.

“Poreska uprava je od početka godine riješila preko 20.000 zahtjeva za povrat PDV-a od prošlih godina. Nijeste vraćali porez privredi. Privreda je bila zagušena. Privrednici su željeli da investiraju, otvaraju nova radna mjesta, fabrike, hotele…PU je počela da vraća novac i likviddnost privrede je uvećana- 15 miliona eura smo samo za par mjeseci vratili privredi”, kazao je Spajić.

Ističe da je njihova vizija razvoja Crne Gore jednostavna – da Crna Gora što prije postane članica Evropske unije, da standard građana do tog trenutka bude bar na nivou susjedne Hrvatske ili veći i da vladavina prava postane norma.

“A to možemo postići samo ako ne propustimo ni najmanju šansu da se približimo ovom cilju. Ponavljam, ni najmanju! Stoga sam uvjeren da je program koji nudi naš Pokret, a sprovodi 44. Vlada, jedina održiva platforma za razvijenu i evropsku Crnu Goru”, kazao je Spajić.

Ističe da je za svega 7 – 8 mjeseci mandata ove Vlade Crna Gora nakon sedmogodišnjeg zaostajanja pokrenula proces evropske integracije i ušla u završnu fazu pregovora, da su minimlane penzije povećane, a uskoro slijede i plate za oko 300 hilljada zaposlenih u Crnoj Gori, da je borba protiv korupcije i kriminala svakodnevica, a ne teza u političkim govorima.

“Dakle, put kojim idemo je jasan. A jasan je i plan za dalje. Fokus je, između ostalog,na boljoj infrastrukturnoj povezanosti Crne Gore, pa tako posvećeno radimo na unapređenju kvaliteta saobraćajne infrastrukture što podrazumijeva nastavak gradnje druge dionice puta Bar-Boljari. sređene aerodrome, brze autoceste Bijelo Polje – Pljevlja – Sarajevo, Bar – Ulcinj – Albanija, od obilaznice oko Budve – Luštica – Hrvatska i Andrijevica – Peć. I da ne nabarajam”, naveo je Spajić.

Fokus je, kaže, i na energetici kao jednom od najvećih potencijala naše zemlje, poljoprivredi koja ima potencijal da doprinese ublažavanju negativnih demografskih trendova te prerađivačkoj industriji i zanatstvu, posebno u onim granama u kojima postoji komparativna prednost, poput drvoprerade kao i na razvoju ICT sektora, koji je u prethodnim godinama pokazao otpornost na krize i sposobnost ubrzanog rasta.

“Brojne aktivnosti koje sporovodimo su okosnica dalje snažne i kontinuirane podrške privredi kroz kreiranje i punu implementaciju programa podsticaja poslovanju, jačanje saradnje sa regionalnim i međunarodnim partnerima na polju ispunjavanja ciljeva približavanja jedinstvenom tržištu Evropske unije i pune valorizacije ekonomskih potencijala Crne Gore”, kazao je Spajić.

Pažljivo posmatrajući tržište i osluškujući potrebe privrede locirali su, kaže Spajić, nedostatnost kreditne podrške uzimajući u obzir da su privatne banke zainteresovane za kratkoročne kredite, logično vodeći se profitabilnosti.

“U tom smislu, a u namjeri da se omogući snažniji podsticaj privrednicima država će formirati Razvojnu banku odnosno pristupiti tranformaciji Investiciono razvojnog fonda u Razvojnu banku Crne Gore sa ciljem obezbjeđivanja dugoročne kreditne podrške privrednicima, kao odgovor na zahjeve i potrebe naše ekonomije”, navodi Spajić.

Jedan od glavnh ciljeva je, dodaje, stvaranje mogućnosti za kreiranje novih finansijskih instrumenata po uzoru na državne razvojne banke u članicama EU, kao i snaženje izvoznog potencijala crnogorskih preduzeća kroz osiguranje izvoza od netržišnih rizika.

“Ovo je naročito značajno za inkluziju mikro, malih i ranjivih segmenata privrede, kao i podršku balansiranom regionalnom razvoju kroz finansiranje infrastrukturnih projekata i ostalih projekata kojima se unapređuju uslovi za razvoj biznisa i kvaliteta života u lokalnim zajednicama, s posebim akcentom na opštine s nižim prosjekom razvijenosti”, kazao je Spajić.

Osim toga, ukazuje premijer, na osnovu preporuka Evropske komisije u procesu integracije Crne Gore, budući razvoj crnogorske privrede mora se intenzivnije fokusirati na kreiranje rješenja baziranih na zelenoj ekonomiji i digitalnoj transformaciji, kao i unapređenju infrastrukture.

“To za Razvojnu banku Crne Gore ima poseban značaj u dijelu dodatnog snaženja partnerske saradnje i obezbjeđenja sredstava od strane međunarodnih finansijskih institucija, koje sve više insistiraju na definisanju konkretnih ciljeva po osnovu učešća zelenog finansiranja. Partnerska saradnja sa razvojnim bankama u državama članicama EU će doprinijeti sticanju dodatnih stručnih znanja i iskustva vezano za proizvode razvojnih banaka u državama članicama EU”, navodi Spajić.

Parlalelno sa Razvojnom bankom plan je da do kraja godine bude operativan i Kreditno- garantni fond koji će, kaže Spajić, podstaći komercijalne banke da se snažnije okrenu ovoj vrsti usluga čime će se nesumnjivo obezbijediti višestruka podrška privredi i samim tim podstaći njena konkuretnost.

“To će zasigurno pokrenuti „ekonomski točak“ i dati impuls snažnijem razvoju crnogorske ekonomije u godinama koje dolaze”, poručuje Spajić.

14.26- Nikolić: Ne znam može li ova država da izdrži više dječačkih snova i neozbiljnosti

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je da je Vlada juče usvojila platformu gdje je navedeno da će premijer sledećeg petka otputovati u Pariz, zbog čega ponovo neće prisustvovati premijerskom satu 26.juna.

“Ne znam može li ova država da izdrži više dječačkih snova i neozbiljnosti, ali pitam svakog od vas bez obzira koga glasali, da li je normalno da premijer odlazi na Olimpijske igre i tamo provodi pet dana. Tamo će biti i predsjednik države”, kazao je Nikolić.

Ističe da se ne poštuju ustavne obaveze Vlade.

“Ova igra je provaljena, koliko god bude trajala”, istakao je Nikolić.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kaže da parlamentarna većina procjenjjuje da nije ugrožen ugled parlamentarne većine. Navodi da mi je Spajić kazao da neće biti na drugom premijerskom satu.

Nikolić je pak istakao da je ovo četvrti ili peti put da Spajić pokazuje neozbiljnost.

“U Crnoj Gori nema veće kazne no kad vas građani ocijene kao neozbiljnog. Ovo je sramota i za Parlament i Vladu”, poručio je Nikolić.

Ovo su pitanja poslanika upućena premijeru Spajiću:

“Kako komentarišete izjave predsjednika Skupštine Crne Gore, Andrije Mandića, kojima je inicirao izgradnju kapele na Lovćenu, a koje duboko dijele crnogorsko društvo i potencijalno mogu dovesti do ozbiljnog pogoršanja međuvjerskih i međunacionalnih odnosa u Crnoj Gori? Kakav je Vaš stav po ovom pitanju”, pitaće ga Nikola Zirojević (SD).

Poslanik HGI Adrian Vuksanović kratko će pitati Spajića kako komentariše odnose sa Hrvatskom tokom njegovog mandata.

“Crna Gora je dobila IBAR, ušli smo u završnu fazu pregovora sa EU. Partija koju predvodim, trasirala je nakon obnove nezavisnosti dva ključna cilja, članstvo u NATO i EU. Do 2020. godine, Crna Gora je u pregovorima sa EU otvorila sva poglavlja i privremeno zatvorila tri. Mislite li da će Crna Gora biti u mogućnosti da krajem godine započne proceduru zatvaranja poglavlja”, pitanje je Danijela Živkovića (DPS).

Dritan Abazović (URA) Spajića će pitati da li stoji iza organizovanih napada na šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, kako to implicira ministar pravde Andrej Milović.

Iz PES-a će Spajića pitati o strateškom razvoju Crne Gore, a iz NSD-DNP da li su neosnovane medijske najave da je ukidanje penzijskih doprinosa i reforma Fonda penzijsko invalidskog osiguranja neophodan preduslov za punu realizaciju programa “Evropa sad 2”.

Demokrate će ga pitati, između ostalog, da li je nekome iz javne administracije, prijećeno da će ostati bez posla zbog njihove političke opredijeljenosti ili neopredijeljnosti.

Slađana Kaluđerović (SNP) pitaće o tome šta će biti učinjeno povodom politike zaštite konkurencije.

Poslanik NSD Marko Kovačević pita premijera da li je Vlada spremna da učestvuje u realizaciji projekta “Sunčani grad” u Nikšiću.

Ervina Ibrahimovića (BS) zanima da li će sa SR Njemačkom biti potpisan sporazum o priznavanju vozačkih dozvola iz Crne Gore, a nezavisnu poslanicu Jevrosimu Pejović da li će Spajić ASK-u dostaviti sve transakcije iz brojnih kripto – novčanika od kada je javni funkcioner.

Izvor: CdM
Izvor (naslovna fotografija):

Milojko Spajić; Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)