test

Milatović sa Pičem: Cijenimo iskrenu pomoć Londona na stvaranju sigurnog i bezbjednog regiona

Standard

13/06/2024

11:35

Predsjednik države Jakov Milatović primio je specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan lorda Stjuarta Piča, saopšteno je iz njegove službe za informisanje.

Tokom sastanka je, navode, konstatovano da odlične bilateralne odnose karakteriše i snažno savezništvo dvije države u okviru NATO, te je naglašena važnost što skorijeg imenovanja crnogorskog ambasadora pri NATO-u, kako bi na taj način naša država suštinski ojačala svoj kredibilitet u okviru Alijanse.

“Predsjednik Milatović je kazao da Crna Gora smatra Ujedinjeno Kraljevstvo kao jednog od najbliskijih partnera, sa kojim želimo dodatno produbljivati međudržavne odnose.

Naglasio je da naša država visoko cijeni iskrenu pomoć Londona na stvaranju sigurnog i bezbjednog regiona, na osnovama demokratije, vladavine prava i regionalne saradnje”, navodi se u saopštenju.

Na kraju, predsjednik države je britanskom izaslaniku zahvalio na sveukupnoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva u pogledu reforme i jačanja crnogorskog odbrambenog sistema i ocijenio da je današnja posjeta dodatan impuls u daljem jačanju veza između
dvije zemlje.

Predsjednik Milatović će sljedećeg mjeseca učestvovati na četvrtom samitu Evropske političke zajednice, čiji će domaćin biti Ujedinjeno Kraljevstvo, zaključuju u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: Kabinet Predsjednika / NEBOJŠA MEDO PERKOVIĆ

Ostavite komentar

Komentari (0)