test

Raičević sa Hrebičkovom: Veliki potencijal za saradnju crnogorskih i čeških privrednika

Standard

03/07/2024

17:00

Raičević je ukazao na prepreke sa kojima se Opština Bar suočava, naročito u vezi sa centralizacijom administrativnih procedura i nedostatkom strateškog promišljanja u kreiranju privrednih politika, navode iz Opštine.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, zajedno sa potpredsjednicima Tanjom Spičanović i Damirom Rašketićem, sastao se danas sa ambasadorkom Češke u Crnoj Gori, Janinom Hrebičkovom, i predstavnikom agencije CzechTrade za Crnu Goru, Izudinom Gušmirovićem.

“Na produktivnom sastanku razmatrane su mogućnosti saradnje između čeških i crnogorskih privrednika u cilju jačanja ekonomske saradnje između dvije zemlje, a poseban fokus stavljen je na valorizaciju potencijala Luke Bar kao strateškog elementa crnogorske privrede”, navode iz Opštine Bar. 

Raičević je, kako je navedeno u saopštenju, izrazio zadovoljstvo povodom posjete i istakao otvorenost Opštine Bar za svaki vid podrške u pogledu saradnje naročito na ekonomskom planu.

“Raičević je takođe iskoristio priliku da ukaže na prepreke sa kojima se Opština Bar suočava, naročito u vezi sa centralizacijom administrativnih procedura i nedostatkom strateškog promišljanja u kreiranju privrednih politika”, saopšteno je iz Opštine Bar. 

Hrebičkova je, kako je navedeno, istakla dugogodišnju uspješnu saradnju između naše dvije države, te naglasila podršku Češke Crnoj Gori u procesu evropskih integracija.

“Takođe, ukazala je na neophodnost jačanja ekonomske saradnje između crnogorskih i čeških kompanija koje iz godine u godinu iskazuju veliko interesovanje prema Crnoj Gori.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak naprijed ka unapređenju ekonomske saradnje između Crne Gore i Češke, te daljoj valorizaciji potencijala Opštine Bar i njenih privrednih resursa”, navode iz Opštine Bar. 

Izvor (naslovna fotografija):

Opstina Bar

Ostavite komentar

Komentari (0)