test

Dačić zabranio korišćenje odmora u ministarstvu spoljniih poslova, zbog Kosova i Srebrenice

Standard

21/04/2024

09:08

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pismo svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije sa porukom da 'nije moguće korišćenje odmora u narednom periodu', zbog, kako navodi, potrebe 'za aktivnim zastupanjem interesa na različitim nivoima po pitanju UN rezolucije o Srebrenici i zahtijeva Kosova za prijem u Savjet Evrope'.

Pismo, u koje je N1 imao uvid, dostavljeno je svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, a u njemu se navodi, da „imaju u vidu brojne i vrlo teške spoljnopolitičke izazove sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava, zbog čega se očekuje maksimalni angažman svih zaposlenih u Ministarstvu i cjelokupnoj diplomatsko-konzularnoj mreži na pitanjima rezolucije o Srebrenici i zahtijjeva Kosova za prijem u SE”.

Istaknuto je da je potrebno “aktivno zastupati interese u svim razgovorima na različitim nivoima, o čemu je potrebno najhitnije izvještavati Ministarstvo”, prenosi N1.

“Budući da su predstojeći praznici u periodu kada je neophodno naše najaktivnije djelovanje, potrebno je da ostanete u zemljama prijema i nastavite da predano branite naše interese”, obrazložio je Dačić.

Komitet ministara Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope bi 16. maja trebalo da se izjasni o odluci PS SE da Kosovo postane član ove međunarodne organizacije, a nešto ranije, početkom maja trebalo bi da se održi i sjednica Generalne skupštine UN na kojoj će se glasati o Rezoluciji o Srebrenici.

Izvor (naslovna fotografija):

Ivica Dačić

Ostavite komentar

Komentari (0)